Reclamă

Deși dorea să pară foarte sănătos, Adolf Hitler se ascundea noaptea și mânca dulciuri. Prăjitura preferată a acestuia se numea „Prăjitura Fuhrerului”. După șapte decenii, Elisabeth Kalhammer a rupt tăcerea și a vorbit despre viața pe care o avea la Berghof, acolo unde locuia liderul nazist.

1. Ce stil de viață avea Adolf Hitler

Într-un interviu pe care l-a dat în 2014, atunci când avea 89 de ani, Kalhammer a povestit că locuința era condusă de Eva Braun, iubita lui Hitler. Toate menajerele din locuință știau că Hitler avea probleme cu splina și ținea o dietă strictă. De mâncărurile pe care le consuma se ocupa bucătarul personal. Totuși, el nu ezita să mănânce și dulciuri, cum ar fi biscuiți cu ciocolată.

Desertul lui preferat, însă, era „prăjitura Fuhrer”. Acest desert cu mere, nuci și stafide era preparat în fiecare seară pentru dictator. Când se lăsa noaptea, Hitler fugea la bucătărie pentru a se servi.

Elisabeth Marchtrenkerin pe vremea aceea, a început să lucreze pentru Hitler în anul 1943. Ea a răspuns la o reclamă apărută în ziar. Mesajul era următorul: „Căutăm menajeră. Locație: Berghof Obersalzberg”.

Stilul de viață incredibil pe care îl avea Adolf Hitler! Una dintre menajerele acestuia a dezvăluit ce mânca fostul dictator nazist
Adolf Hitler și Eva Braun

Femeia habar nu avea că angajatorul său va fi chiar Adolf Hitler. Deși mama ei a rugat-o să nu accepte locul de muncă, femeia a simțit că nu poate refuza.

2. Menajerele lui Hitler nu aveau voie să vorbească

În prima zi de muncă, femeia a trecut pe lângă gardienii SS. Atunci și-a dat seama că avea voie să gândească, dar nu să și vorbească. De la începutul jobului ea a fost avertizată că oricine va dezvălui detalii despre Berghof va fi aspru pedepsit.

Fiind una dintre cele 22 de menajere ale lui Hitler, ea se afla deseori în apropierea dictatorului nazist, dar nu vorbea cu el. Hitler prefera să bea ceaiul dintr-o ceașcă de porțelan Nymphenburg. Cândva, Elisabeth a spart o cană și a fost pedepsită cu tăierea unor zile de concediu. Condițiile la Berghof erau în contrast total cu cele ale germanilor și austriecilor de rând.

De exemplu, în vreme ce familia Elisabethei nu avea ce să mănânce, menajera lui Hitler avea o altfel de viață. Femeile beau suc proaspăt de mere și mâncau pe săturată.

Despre iubita lui Hitler, Eva Braun, Elisabeth spune că era mereu bună cu ea.

3. Iubita lui Adolf Hitler era „bună”

 „Se comporta ca stăpâna casei, chiar dacă nu era măritată cu Hitler. De Crăciun, Eva Braun mi-a adus lână, ca să împletesc șosete pentru soldații de pe front”.

Hitler era obsedat de filme și avea un cinematograf privat la Berghof. Menajerele aveau voie în cinematograf doar când erau difuzate filme de propagandă cu Marika Roekk.

În iulie 1944, după o tentativă de asasinat asupra Fuhrerului, atmosfera s-a schimbat. Elisabeth a lucrat la Berghof până la sfârșitul războiului, când a fost evacuată în urma unui bombardament al trupelor aliate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro