Reclamă

Toată lumea are momente de uitare din când în când. Deși acest lucru poate fi un eveniment complet normal, a avea o memorie slabă poate fi frustrant în anumite situații.

Genetica joacă un rol în pierderea memoriei, în special în afecțiuni neurologice grave precum boala Alzheimer. Cu toate acestea, cercetările au arătat că dieta și stilul de viață au un impact major asupra memoriei.

Iată 5 moduri pentru a-ți îmbunătăți memoria în mod natural.

Sursa: Social media
  1. Mănâncă mai puțin zahăr

Consumul de prea mult zahăr a fost legat de multe probleme de sănătate și boli cronice. Cercetările au arătat că o dietă încărcată cu zahăr poate duce la o memorie slabă. Acest lucru se întâmplă în special în zona creierului care stochează memoria pe termen scurt. Reducerea zahărului nu numai că vă ajută memoria, ci vă îmbunătățește și sănătatea generală.

  1. Suplimente care conțin ulei de pește

Uleiul de pește este bogat în acizi grași omega-3. Aceste grăsimi sunt importante pentru sănătatea generală și s-a dovedit că reduc riscul de boli de inimă, reduc inflamația, ameliorează stresul și anxietatea și încetinesc declinul mental. Multe studii au arătat că, consumul de pește și suplimente de ulei de pește poate îmbunătăți memoria, în special la persoanele în vârstă.

  1. Somn suficient

Lipsa unui somn adecvat a fost asociat cu o memorie slabă. Somnul joacă un rol important în consolidarea memoriei, proces în care amintirile pe termen scurt sunt întărite și transformate în amintiri de lungă durată.

  1. Consum redus de alcool

Consumul prea multor băuturi alcoolice poate fi dăunător sănătății în multe feluri și poate avea un impact negativ asupra memoriei. Studiile au arătat că, consumul de alcool modifică creierul și duce la deficite de memorie.

  1. Antrenează-ți creierul

Exersarea abilităților cognitive jucând jocuri de creier este o modalitate distractivă și eficientă de a vă stimula memoria. Cuvintele încrucișate, jocurile de reamintire a cuvintelor și chiar aplicațiile mobile dedicate antrenării memoriei sunt modalități excelente de a vă îmbunătăți memoria.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro