Reclamă

De la începutul războiului cu Rusia, președintele din Ucraina, Volodimir Zelenski, nu a fost văzut, în public, înafara reședinței sale din Kiev, până ieri, 13 martie 2022. 

Într-un înregistrare video care a apărut pe rețelele de socializare și care s-a viralizat la scurt timp de la postare, Volodimir Zelenski apare vizitând răniţii dintr-un spital, relatează DPA, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski a vizitat răniții dintr-un spital

Așa cum se poate observa și în imagini, Volodimir Zelenski, șeful statului ucrainean, îmbrăcat în haine kaki le dă medalii soldaţilor şi îşi face selfie-uri la căpătâiul acestora.

„Însănătoşire grabnică. Vă doresc putere. Sunteţi grozavi!”, se aude Zelenski spunându-le pacienţilor.

Gestul emoționant făcut de Volodimir Zelenski. De ce a părăsit președintele Ucrainei reședința oficială
Twitter

De la startul războiului dintre Ucraina și Rusia, care a început acum aproape 3 săptămâni, fotografiile şi imaginile cu Zelenski l-au arătat pe liderul de la Kiev doar în biroul său sau la reşedinţa oficială.

Presa de propagandă rusă a speculat în repetate rânduri că bărbatul de 44 de ani ar fi părăsit capitala Ucrainei de frică să nu fie asasinat, dar aceste noi imagini dovedesc contrariul.

Klaus Iohannis l-a sunat pe Volodimir Zelenski

Klaus Iohannis l-a sunat pe Volodimir Zelenski pentru a-l asigura că beneficiază de același sprijin din parte României ca și până acum. Într-un mesaj pe Twitter, președintele României a făcut sumarul apelului telefonic și a prezentat punctele principale de discuție.

„Am avut o discuţie la telefon cu preşedintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinerea din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană. Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a scris Klaus Iohannis, duminică pe Twitter.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro