Reclamă

Dacă ai aceste trei ingrediente în bucătăria ta, atunci poți prepara o tartă delicioasă cu fructe și gem. Se prepară foarte repede și foarte ușor. În 10 minute, o poți băga la cuptor. 

Tartele sunt preparate simple, versatile și la îndemână. Atunci când avem musafiri și vrem să impresionăm, acestea ne pot scoate din încurcătură. Se prepară destul de repede și sunt foarte gustoase. Dulci sau sărate, aperitiv sau desert, tartele impresionează pe toți cei aflați la masă.

social media

Rețeta pentru tarta cu gem

Tarta este un desert delicios cu o frumoasă prezentare. Ea poate fi servită și dimineața alături de o ceașcă de cafea sau ceai. În acest desert se combină consistența tare a blatului cu dulceața gemului, creând astfel un amestec exploziv de texturi și culori. Blatul se face de obicei din unt, făină și zahăr, dacă tarta este dulce. Desigur că aceasta se poate servi și ca aperitiv, înlocuindu-se gemul cu brânză sau legume. Forma acesteia poate fi variată: rotundă, pătrată sau dreptunghiulară în funcție de forma vasului în care se coace aluatul. Cu aceasta se înrudește crostata italiană, care are un mod similar de preparare.

Crostata este un aluat care se obține din ulei de măsline, făină și zahăr. Aceasta reprezintă o bază din aluat, pe care se așează umplutura, apoi se decorează cu fâșii din aluat. Spre deosebire de tartă, la prepararea blatului pentru crostată, se poate folosi și praf de copt. Ea poate fi pregătiă în tăvi de diferite forme, ca și tarta.

Pentru a prepara o tartă delicioasă cu gem într-un timp scurt, vă propunem următoarea rețetă: un pachet foietaj decongelat, 300 grame gem și fructe după gust. Aceasta se prepară astfel:

  1. Din aluat se oprește o bucată de mărimea unei portocale, iar restul se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu foarte puțină făină.
  2. Se transferă aluatul într-o tavă neunsă dacă este nonadezivă.
  3. Se pune gemul și se întinde uniform. Din aluatul rămas, prin întinderi succesive, se modelează un grilaj care se așează deasupra gemului.
  4. Se lasă la cuptor 30 de minute, în funcție de cuptor. Servește tarta cu gem cu fructe, după gust.

Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro