Reclamă

Dacă nu este păstrat în condiții optime, zahărul se va întări. Totuși există o metodă prin care îl putem face să nu mai fie „pietrificat”. 

Dacă deschizi recipientul în care ți zahărul și este întărit, nu te grăbi să îl arunci! Există mai multe posibilități prin care îl putem face să revină la forma sa inițială.

Zahărul este un ingredient esențial pentru a obține un gust aromat, nu doar în cazul prăjiturilor, ci și în cazul sosurilor sau dressing-urilor. Totuși, de multe ori se întâmplă ca acesta să se întărească în întregime sau doar în anumite porțiuni.

social media

Cum salvăm zahărul întărit

De multe ori, când dorim să gătim, spre exemplu, o prăjitură, ne trebuie neapărat zahăr. Dacă zahărul este expus într-un loc umed, nu trebuie să-ți fie mare mirarea, atunci când deschizi recipientul, iar acesta este întărit. Totuși, nu te grăbi să renunți la gătit sau chiar să îl arunci!

Există totuși, o metodă ingenioasă prin care putem să readucem zahărul în forma dorită. Se poate folosi metoda clasică și anume zdrobirea lui. Pare o metodă puțin cam chinuitoare. Ca să nu ne stresăm, ne putem folosi de cuptorul cu microunde. Se pune bucata de zahăr întărită într-un vas special pentru microunde și se acoperă cu o cârpă sau un prosop de bucătărie umed. Vasul se va ține în cuptorul cu microunde în jur de 20 de secunde. Totuși, dacă nu ai obținut rezultatul dorit, se mai poate băga încă odata, la cuptorul cu microunde, pentru încă 20 de secunde. Dar, nu uita să umezești din nou prosopul de hârtie! Înainte de a băga recipientul cu zahăr în cuptorul cu microunde, poți desface cu ajutorul unei furculițe bucățile tari de zahăr. Acest lucru ajută la pătrunderea căldurii în profunzime și reducerea aglomerării din cristale.

Așadar, gândește-te de două ori înainte de a arunca zahărul atunci când îl vezi întărit!


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro