Războiul de invazie al Rusiei din Ucraina i-a afectat și pe oamenii de afaceri cu origini în țara lui Vladimir Putin. Printre cei mai „loviți” de sancțiunile impuse de marile puteri ale Europei este celebrul Roman Abramovich. 

În acest moment, Roman Abramovich, în vârstă de 55 de ani, se confruntă cu mari probleme financiare. El se află pe lista celor șapte oligarhi ruși sancționați de guvernul din Marea Britanie.

Unde și-a mutat Roman Abramovich iahtul de 500 de milioane de euro

Concret, autoritățile de la Londra i-au înghețat toate activele. Acum Roman Abramovich se teme că represariile englezilor ar putea deveni mult mai grele, având în vedere că este prieten cu președintele rus Vladimir Putin.

Speriat că va rămâne fără unul dintre cele mai importante bunuri ale sale, patronul lui Chelsea a decis să își mute yacht-ul de peste 500 de milioane de euro în Muntenegru, astfel, nicio sancțiune ale Uniunii Europene nu se va putea aplica acolo, informează sport.ua.

Incredibil, dar adevărat! Unde a putut își ascundă Roman Abramovich iahtul de 500 de milioane de euro, de frica britanicilor
Facebook

Solaris, un yaht asemănător cu un palat

Roman Abramovich a cumpărat celebrul yaht, pe care l-a numit Solaris, după celebrul roman SF, și a plătit pe el nici mai mult nici mai puțin de 511 milioane de euro. A fost construit în cadrul Șantierului Naval din Bremerhaven, Germania.

Ambarcațiunea lui Roman Abramovich impresionează prin dimensiuni, dar și prin dotările luxoase pe care le are în interior și nu numai. Solaris are 48 de camere, dintre care 36 de lux pentru musafiri care iau liftul pentru a ajunge la unul din cele 8 niveluri.

Așa cum era de așteptat, de pe yaht nu lipsesc sala de forță, sauna, jacuzzi și cel puțin o piscină, dar nici salonul de cosmetică, o discotecă și un beach club în aer liber. Are 139 de metri, 11.000 de tone și poate găzdui până la 100 de persoane, cu tot cu echipaj.

Mai mult decât atât, Solaris este echipat și cu 20 de ski-jet-uri, elicopter și un submarin pentru scufundări în ocean, scrie digisport.