Reclamă

Orașul din Ucraina Melitopol, care în prezent se află sub control militar rusesc, are un nou edil. Această decizie a fost luată după ce primarul ales a fost răpit vineri de către trupele lui Vladimir Putin.

Unul dintre cele mai râvnite orașe din Ucraina, Melitopol se află în sudul țării și acum este sub asediu rusesc. Soldații președintelui Vladimir Putin l-au ocupat încă de la începutul invaziei.

Orașul din Ucraina Melitopol are un nou primar, după ce fostul edil a fost răpit de ruși

În cursul zilei de vineri, primarul orașului din Ucraiana Melitopol, Ivan Fedorov, a răpit de ruși și dus într-un loc necunoscut. Momentul a fost filmat și a fost făcut public la scurt timp după ce invadatorii l-au ridicat.

În imagini se poate observa cum Ivan Fedorov, primarul răpit din orașul Melitopol scos de bărbați înarmați afară din clădirea guvernamentală. La scurt timp după incident, procurorul regional din Luhansk, susținut de Rusia, declarat că Fedorov este terorist și că este anchetat.

Rușii îl acuză pe Fedorov de asistență și finanțare a activităților teroriste și de apartenență la o comunitate criminală. Primarul din Melitopol este primul lider guvernamental reținut de la începutul invaziei.

Orașul ucrainean Melitopol are un nou conducător. Ce se întâmplă acum cu primarul răpit de ruși. VIDEO
Facebook

Cum au reacționat autoritățile din Ucraina

După răpire, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cerut eliberarea imediată a acestuia, afirmând că este vorba despre o „crimă împotriva democrației”.

Liderul de la Kiev a mai spus și că Rusia a „trecut la o nouă etapă de teroare” în invazia sa, „încercând să elimine fizic reprezentanții autorităților locale legitime ucrainene”. Mai mult decât atât, ministerul ucrainean de Externe a numit detenția lui Fedorov drept o „răpire” și o „crimă de război”.

Mai apoi, sute de persoane au protestat împotriva răpirii în fața primăriei orașului din Ucraina Melitopol,  scandând „Libertate pentru primar”. A doua zi, a fost ales un alt edil.

În declarația postată de administrația regională din Zaporojie pe Telegram, Danilchenko a declarat că ”principala sa sarcină este de a lua toate măsurile necesare pentru ca orașul să revină la normalitate”.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro