Reclamă

Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri seară, despre starea actuală a armatei ruse, care a ieșit la iveală odată cu invazia Ucrainei. Jurnalistul susține că Rusia nu ar putea ataca în acest moment România pentru că trupele lui Vladimir Putin sunt într-o stare precară.

În cele aproape trei săptămâni de la izbucnirea conflictului, toată planeta a putut vedere că trupele lui Vladimir Putin sunt dărâmate atât din punct de vedere tehnologic, dar și psihologic.

Care susține Cristian Tudor Popescu că este cea mai mare greșeală a lui Vladimir Putin

Mai mult, Cristian Tudor Popescu a dezvăluit care este, din punctul lui de vedere și a unor specialiști în arta războiului care este cea mai mare greșeală a lui Vladimir Putin în conflictul din Ucraina.

„În România nu va avea loc un război convențional cu Rusia. Și spun asta bazându-mă nu numai pe acțiunea puternică și eficientă de descurajare din partea NATO, adică tot ce a făcut NATO pe linia asta estică, acum. Este o puternică descurajare.

A transmis cu Blinken în Moldova, cu Kamala Harris în Polonia, în România, a transmis clar Moscovei: „Nu faceți un pas aici, pentru că – e clar -, aveți de-a face cu noi, din momentul ăla”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Care susține Cristian Tudor Popescu că este cea mai mare greșeală a lui Vladimir Putin: „A putut să vadă o lume întreagă”
Pixabay/digi24

„Dar mai este un raționament dincolo de aceste fapte”

„Ce s-a întâmplat cu Rusia, acum? Păi, s-a întâmplat următorul lucru: până să intre în Ucraina, Rusia deținea o armă psihologică foarte puternică, și anume Armata Roșie virtuală. Ca pe computer, în jocurile alea, Warcraft, sau ce se joacă pe acolo. „Noi suntem tancurile sovietice”, „noi suntem Armata Roșie, care strivim pe oricine în 24 de ore”…

Eee, și acum, cea mai mare greșeală comisă de Putin este că a scos Armata Roșie la vedere, domne! Și a putut să vadă o lume întreagă ce e Armata Roșie, de fapt.

Și este, potrivit unei vechi expresii chinezești, pe care a consacrat-o Mao Zedong – „un tigru de hârtie”. Asta este! S-a văzut, vă dați seama că o lume întreagă, de experți, de analiști militari, toți au fost cu ochiul pe teatrul de operațiuni de acolo, și-au luat notițe…

Deci, este o armată inferioară, nu NATO, e mult până la NATO… probleme mari de logistică, probleme de strategie și în primul rând probleme tehnologice”, a mai declarat gazetarul la același post TV.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro