Reclamă

De multe ori poate că nu conștientizăm faptul că ne expunem organismul unor riscuri. Unul dintre acestea ar putea să apară în urma dependenței de zahăr. Consumul acestuia în exces îți poate risca sănătatea în mod considerabil. Așadar, există anumite indicii care te vor face să-ți dai seama dacă ești dependent de dulce și cum poți renunța. 

Excesul de zahăr poate fi extrem de toxic pentru organism. Probabil că și tu știi acest lucru, însă nu-ți poți da seama dacă ești deja dependent. Asta pentru că zahărul se găsește în foarte multe produse și poate că nu-ți dai seama că ceea ce tocmai ai mâncat deja, conține foarte mult zahăr.

Ești dependent de zahăr? Iată semnele și simptomele care îți indică faptul că relația ta cu zahărul este extrem de toxică
pixabay.com

Semnele dependenței de zahăr

  1. Poftești des la dulciuri- dacă ai o relație apropiată cu dulciurile, ei bine, a sosit momentul să te gândești cât este de toxică pentru organismul tău. Chiar dacă nu îți imaginezi nicio zi fără un desert care conține zahăr, încearcă să te abții pe cât posibil.
  2. Cauți orice motiv să treci pe la cofetărie sau magazin- dacă observi că acest lucru a devenit un obicei, este cazul să te gândești că exagerezi. Cauți cu orice preț să vizitezi tot felul de magazine și cofetării din care să-ți cumperi dulciurile preferate? Înseamnă că dependența ta de zahăr chiar există.
  3. Nu te oprești doar la cantități mici de dulce-  atunci când vrei să consumi mai multe prăjituri, gogoși sau ciocolată trebuie să conștientizezi că reducerea porțiilor ar fi cel mai bun scop al tău în alimentație.

Simptomele dependenței de zahăr

  1. Comportamentul tău se schimbă atunci când nu consumi zahăr- atunci când simți o poftă puternică de dulce, dar nu ți-o poți satisface, simți cum comportamentul tău se schimbă. Fie devii irascibil, nervos, comunici abuziv sau îți pierzi răbdarea. Sau se instalează o stare de oboseală, tremor sau transpirații.
  2. Te simți vinovat- atunci când ești conștient că exagerezi cu dulciurile, da nu te poți abține, te vei feri de ceilalți. Motivul este vinovăția.
  3. Te confrunți cu stresul, tristețea sau singurătatea- atunci cel mai bun prieten al tău poate deveni zahărul. Din păcate, însă, consum lui în exces îți poate agrava aceste stări.

Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro