Reclamă

Ciocolata este unul dintre cele mai iubite alimente. Diversele sortimente, pline de arome, fructe de pădure, cremă sau arahide, reprezintă dependența multor persoane. Desigur, nu mulți sunt cei care o consumă zilnic, încât silueta poate fi afectată grav de consumul excesiv de ciocolată.

Încă de când a luat naștere acest desert, de-a lungul anilor, bucătarii au transformat ciocolata și au creat cele mai bune delicii culinare. Deși ciocolata este consumată ocazional sau des, cu siguranță a fost remarcată de către consumatori tusea care apare, atunci când se mănâncă ciocolată. Deși poate mulți s-au întrebat de ce se întâmplă asta sau nu, specialiștii au venit și cu o explicație. Iată de ce tușim, de fapt, atunci când consumăm ciocolată.

Specialiștii au venit cu o explicație. Iată ce se întâmplă în organism, atunci când consumăm ciocolată

pixabay

Atunci când consumăm ciocolată, refluatul gastric fiziologic ajunge în esofag de 20-50 de ori. În boala de reflux gastro-esofagian, refluatul gastric ajunge în esofag de peste 50 de ori. Sfincterul esofagian inferior își pierde presiunea la 6 mm hg, în loc de 10.30, spun specialiștii.

Ciocolata, cafeaua, alcoolul, generează pirozis și aceasta este cauza pentru care tușim atunci când mâncăm ciocolată.

Medicii avertizează să fim atenți la consumul de ciocolată

Deși este cel mai îndrăgit dulce, nu face parte din categoria celor mai sănătoase alimente. Ciocolata este unul dintre motivele pentru care oamenii au probleme cu sănătatea sau iau în greutate în exces. Desigur, aceste probleme apar atunci când se face exces de ciocolată.

Pentru că ciocolata conține foarte mult zahăr, acest lucru produce probleme în organism. Diabetul este una dintre principalele boli care sunt cauzate de consumul excesiv de zahăr. Astfel, diabeticii trebuie să fie foarte atenți la cantitatea de ciocolată sau zahăr, deoarece pot exista mai multe complicații.

Creșterea nivelului de potasiu din sânge este o altă problemă. O singură tabletă de ciocolată are în compoziție o cantitate de peste 200 mg de potasiu. În cazul persoanelor care au probleme cu rinichii, consumul acestui dulce poate duce la complicații. Acest lucru se întâmplă deoarece ei trebuie să mențină un nivel cât mai redus de potasiu din sânge.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro