Alcoolul n-o să-ți rezolve problemele. Dar nici laptele sau apa nu o vor face!

Cine nu preferă un pahar de vin roșu la o cină? Sau poate o bere cu prietenii după muncă? Sau poate și un cocktail cu fetele în weekend. Dar asta nu înseamnă că este și sănătos, nu? Iar la această întrebare ne răspunde un tânăr de pe TikTok. Chiar dacă răspunsul său este un pamflet, mai mulți internauți au cunoscut cândva un astfel de “personaj”.

Un răspuns de nota 10

@marianconstantinb#??? #fallow #marianconstantinb #cristinabrava #respect #20k #Pamflet♬ suono originale – Marian Constantin Brava

Mulți dintre noi beau alcool pentru a se relaxa și a socializa. Alcoolul poate face parte dintr-un stil de viață sănătos. Asta dacă bei cu moderație și, de asemenea, faci sport și ai o dietă bună. Dar dacă bei prea mult, îți poate afecta sănătatea fizică și psihică.

De ce este alcoolul o problemă de sănătate? Mulți oameni beau alcool în cantități care sunt dăunătoare sănătății lor. Acest tip de băutură poate provoca deces, boli și răni și este un factor major în sănătatea proastă și vătămarea socială. Nici un nivel de consum de alcool nu poate fi considerat sigur.

Pentru a reduce riscul de vătămare cauzată de boli sau răni legate de alcool pentru bărbații și femeile sănătoase, nu beți mai mult de 10 băuturi standard pe săptămână și nu mai mult de 4 băuturi standard într-o zi. O băutură standard este o cutie de bere cu putere medie, 100 ml de vin sau o doză de 30 ml de băuturi spirtoase. Cu toate acestea, unii oameni trebuie să aibă mai multă grijă. Aveți un risc mai mare de vătămare din cauza alcoolului dacă vă implicați într-o activitate riscantă, cum ar fi conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor, dacă aveți sub 18 ani, dacă aveți peste 65 de ani sau dacă luați alte medicamente.