Reclamă

Acetona este un lichid inflamabil și incolor, însă este des folosită în saloanele cosmetice, dar și în mediul casnic. Această substanță o regăsim în majoritatea produselor pentru unghii. Puțini sunt cei care știu ce urmări poate avea acetona dacă o folosim prea des. Ei bine, ea este destul de periculoasă pentru organism, mai ales dacă o utilizăm în spații închise. 

Acetona este destul de eficientă pentru îndepărtarea resturilor de ojă de pe unghii, însă majoritatea femeilor nu știu cât de rău poate face dacă o folosesc în exces. Specialiștii susțin că acetona deteriorează și uscă unghiile în timp, pentru că distruge uleiurile naturale ale pielii. Mai mult de atât, favorizează inflamațiile și infecțiile de la nivelul unghiilor.

Cât de periculoasă este acetona pentru organism

Toate femeile au simțit la un moment dat, în timpul îndepărtării lacului de unghii, un mirosul înțepător al acetonei. Experții atrag atenția și spun că acela este momentul în care se inhalează vaporii de acetonă, un solvent destul de periculos pentru organism. De cele mai multe ori se ajunge la intoxicație.

Cele mai afectate sunt persoanele care lucrează în salone de înfrumusețare, pentru că inhalează des dizolvantul de lac pentru unghii. De aceea este important ca ventilația să fie dată drumul, indiferent de anotimp.

Acetona din dizolvantul de lac de unghii poate afecta rinichii, sistemul nervos și creierul, notează cei de la Medical News Today. În plus, dacă ne expunem prelungit la vaporii din acetonă, putem avea de suferit la nivelul pielii, al ochilor și al căilor respiratorii. După ce am inhalat substanța, se produce fenomenul numit acidoză respiratorie. Acest lucru înseamnă reducerea volumului de aer care ventilează plămânii și o creștere masimă a producție de dioxid de carbon.

Trucuri naturale pentru îndepărtarea ojei de pe unghii

Pentru a evita să ne mai ștergem oja cu acetonă, putem folosi și ingrediente naturale, pe care le regăsim chiar în bucătărie. Acidul din oțet și citricele sunt extrem de benefice pentru îndepărtare lacului de unghii. Se amestecă două linguri de oțet alb cu 2 linguri de zeamă de lămâie, iar cu un disc demachiant se freacă fiecare unghie în parte, timp de 10 secunde.

Și votca este o metodă mult mai eficientă și naturală în locul acetonei, pentru a șterge oja de pe unghii. Cum se procedează? Se înmoaie un disc demachiant în votcă, lasă câteva secunde să acționeze pe fiecare unghie și apoi curăță bine unghiile. Alcoolul are și proprietăți antibacteriene, deci împuști doi iepuri dintr-o lovitură.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro