Reclamă

Credincioșii țin în această perioadă post. Pe lângă evitarea anumitor alimente, în această perioadă trebuie să avem grijă la vorbele pe care le scoatem pe gură, dar și la ceea ce gândim. Nu multe persoane reușesc să țină tot postul. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit atât despre beneficiile pe care le are postitul, dar și despre riscuri.

Riscurile și beneficiile postitului

Totul ține de educație în sănătate, spune medicul Tudor Ciuhodaru. Acesta a făcut o postare în care a vorbit despre riscurile, dar și despre beneficiile postitului. Astfel, trebuie să ținem cont de câteva lucruri esențiale, pentru a nu ajunge în această perioadă la medic.

Conform specialistului, postul ținut cu strictețe, fără a ține cont de condițiile individuale, poate favoriza sau declanșa evoluția bolilor pe care le avem. De asemenea, există riscul ca alimentația bogată caloric să creeze în această perioadă probleme, în special femeilor. Costul crescut ale unui regim alimentar adecvat în perioada postului poate crea multe alte probleme, mai spune medicul.

Aveți mare grijă! Iată ce puteți păți dacă țineți post. Recomandările unui celebru medic
arhivă

El ne învață că un regim alimentar echilibrat trebuie să respecte cinci lucruri esențiale. În primul rând, trebuie să includă proteine vegetale, din soia, cartofi, fructe, nuci, semințe, legume proaspete. De asemenea, regimul trebuie să fie adaptat caloric, în funcție de necesitățile organismului. Dacă vorbim despre femei însărcinate sau despre oameni care fac sport, aportul caloric trebuie să fie crescut.

Nu faceți excese!

Un alt element esențial când ne referim la un regim sănătos este să nu facem excese. De asemenea, trebuie să ținem cont de afecțiunile asociate metabolice, cum ar fi diabet sau boli neuropsihice. Și respectarea orarului de masă este foarte important.

„Cea mai ieftină şi uzuală opţiune este consumul de alimente pe bază de carbohidraţi: cartofi, paste, pâine, derivate din porumb.  Și produsele care înlocuiesc alimentele de origine animală sau legumele, salatele sau fructele proaspete sunt şi ele la mare căutare”, a scris medicul pe Facebook.

De asemenea, el recomandă un regim alimentar care să țină cont de vârstă, activitatea fizică, statut fiziologic și boli preexistente. Este necesară și consultarea unui nutriționist, pentru a evita spitalul.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro