Reclamă

Astăzi, 9 martie 2022, vremea se va menține rece în toată țara, temperaturile înregistrate fiind mult mai joase decât media obișnuită pentru luna martie, prima de primăvara de anul acesta.

La fel ca și ieri, astăzi ninge aproape peste tot, inclusiv în București, iar gerul își va face și el simțită prezența. Chiar dacă temperaturile erau deja scăzute, de miercuri încolo scad și mai mult.

Vremea în România, astăzi, 9 martie. Ce fenomene meteorologice sunt așteptate

Tot astăzi, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile montane, unde va spulbera stratul de zăpadă proaspăt depus.

Totuși, meteolorogii au precizat, că din fericire, valul de ger nu va dura mai mult de câteva zile. Peste aproximativ o săptămână, temperaturile vor începe să înregistreze creșteri peste aproximativ șapte zile, când primăvara va pune stăpânire peste România, scrie evz. 

Nici locuitorii Capitalei nu scapă de ninsori nici miercuri, 9 martie. Potrivit meteorologice, temperaturile înregistrate astăzi vor fi mai scăzut comparativ cu ziua precedentă, mercurul din termometre oscilând între -4 și 3 grade Celsius.

Vremea în România, astăzi, 9 martie. Ce fenomene meteorologice sunt așteptate
Pixabay

Prognoza meteo, 9 martie, pentru fiecare regiune în parte

Muntenia – temperatura maximă va fi cuprinsă între -1 și 4 grade, în timp ce minima va fi situată între -11 și -4 grade Celsius.

Dobrogea – temperatura maximă se va situa între 0 și 3 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între -6 și -3 grade Celsius.

Transilvania – valoarea termică minimă va înregistra cel mai scăzut prag al zilei, fiind situată între -14 și -5 grade, în timp ce maxima nu va urca mai sus de 5 grade Celsius.

Moldova – temperaturile maxime vor fi situate între 0 și 3 grade, iar minimele între -7 și -4 grade Celsius.

Oltenia – maximele se vor încadra între 1 și 6 grade, iar minimele între -11 și -4 grade Celsius.

Banat – minimele zilei din această regiune sunt cuprinse între -10 și -3 grade, în timp ce maximele se situează între 3 și 6 grade Celsius.

Crișana – temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 6 grade, iar minimele între -11 și -4 grade Celsius.

Maramureș – temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între -10 și -6 grade Celsius.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro