Rujul este unul dintre cele mai populare și nelipsite cosmetice din geanta doamnelor. El este „ingredientul” care schimbă instant look-ul doamnelor și domnișoarelor. De-a lungul timpului s-au speculat mai multe chestiuni dubioase despre modul său de fabricare.
După cum se știe, rujul este unul dintre cele mai folosite cosmetice de către femei. Chiar dacă este unul dintre cele mai îndrăgite produse de make-up, modul de fabricare al acestuia nu este unul foarte îmbucurător. Iată ce se speculează despre acest produs irezistibil în rândul femeilor.
Din ce este făcut rujul
Conform unor studii, compoziția acestuia diferă în funcție de culoare, strălucire, dar și de firma care îl produce. Ceara, insectele și chili sunt doar câteva ingrediente care ajută la fabricarea acestui produs de make-up.
Totuși, mai mulți cercetători din Marea Britanie, au descoperit că în ruj, există substanțe concrete care pot cauza chiar și decesul persoanei pe care îl folosește. Aceste substanțe dăunătoare sunt: parabeni, metacrilat, plumbul și cadmiul. Aceste substanțe sunt absorbite de către organism și pot provoca atacuri cerebrale sau chiar infarct. Mai mult, rujurile mai conțin și triclosan. Aceasta substanță poate bloca mușchiul inimii, iar unele bacterii din organism pot deveni imune la antibiotic.
Rujul datează de mii de ani și a luat naștere într-un oraș antic, de pe lângă Babylon. În timpul acelor vremuri, pietrele prețioase erau zdrobite și unse pe buze, drept ruj. Cu timpul, femeile egiptene făceau rujul de pe urma iodului și al bromului pe care îl storceau. În cele din urmă s-a dovedit că aceste substanțe puneau viața în pericol al femeilor. Așadar, femeile egiptene au numit această practică „Sărutul Morții”. Este știut faptul că rujul reginei Cleopatra era făcut din cărăbuși carmin.
Chiar dacă este de o dimensiune mică, un singur ruj poate avea mai multe substanțe în compoziția lui care depinde de caracteristicile pe care le atribuie: luciu, culoare sau rezistență.