Reclamă

Războiul de invazie pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina face victime nu doar în rândul soldaților și civililor ucraineni. Soldații din armata lui Vladimir Putin au fost trimiși pe front fără mâncare sau combustil. 

Comandantul unui pluton format din 11 soldați ruși, care s-a predat după ce a aflat care era misiunea lor de pe teritoriul regiunii Herson. Militarul a lăsat armele atunci când a aflat că trebuie să împuște soldați ucraineni. Totodată, el a făcut și o serie de dezvăluiri șocante.

Dezvăluirile șocante ale unui soldat rus care s-a predat pentru că nu a vrut să omoare ucrainene

Soldatul rus a făcut o înregistrare video și le-a cerut scuze ucrainenilor pentru ca a fost obligat să tragă cu arma în civilii ucraineni. Iată scriptul conversației din video-ul postat pe rețelele de socializare.

„Alo, Valiuşa, sunt eu. Uite-te, aici cu mine încă este maiorul Şişkanov. Ai înţeles?
Aha.
Cu mine au fost încă 11 oameni. Când a fost atacat transportul nostru, noi am ieşit, am văzut că erau civilii. Am înţeles că aici nu sunt trupe militare. Putin a dat un ordin… Ţii minte, spuneam că suntem la exerciţii? Totul este o aberație.
Da.
Ei împușcă în Harkov, Kiev. Copiii mor. Ei împuşcă în case de locuit. Acolo nu sunt trupe militare. Sunt oameni simpli care şi-au luat arme. Eu m-am predat, am depus armă. Vorbeşte acolo cu Katea despre Dima Şişkanov.

Eu cer aici scuze. Sunt aici prizonier. Aici se comportă normal cu mine. Adresează-te la Fondul mamelor soldaţilor ca să fie organizat un schimb de prizonieri până când nu este târziu. Putin atâtea a făcut… Când m-au sunat, nu am avut posibilitate, ţii minte, eu deja am fost departe.

Vreau să mă adresez poporului ucrainean: îmi cer scuze că mor oameni, copii, şi pentru faptul că totul ce ne-au spus nu este adevărat”, se arată în mesajul soldatului rus.

„Ne-au dat injecții ca un drog...să nu simţim durere”. Dezvăluirile șocante ale unui soldat rus care s-a predat pentru că nu a vrut să omoare ucraineni
Captură video

„Ne-au dat injecții ca un drog…să nu simţim durere”

Mai mult decât atât, comandantul rus a dezvăluit că soldaţii trimiși la război în Ucraina au primit soluţii injectabile pentru a fi folosite în cazul leziunilor grave, pentru ca aceştia să nu simtă durere pentru ca continua misiunea de invazie. El a ținut să îi transmită soției sale un mesaj, sub forma unei confesiuni.

„Ne-au luat telefoanele special ca să nu putem vorbi. Ne-au dat injectii, „Promedol”, pe care să le putem injecta să nu simţim durere în cazul în care vom fi răniţi, să rămânem fără un picior sau aşa ceva. Asta este situaţia…

Aş vrea să fac un apel soţiei mele. Să-i povestesc tot adevărul. Când ne-am predat, au ieşit sătenii simpli cu arme. Eu am ordonat să fie încetat focul. Am ieşit primul acolo. Ei au spus: “Uitaţi-vă cu ce luptăm noi, noi apărăm satele noastre.” Atunci eu am dispus să lăsăm armele“, a spus militarul, citat de antena3.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro