Reclamă

Una dintre cele mai bune modalități de a duce un stil de viață sănătos și de a menține o greutate sănătoasă este să mănânci alimente care să-ți susțină nivelul de energie pe tot parcursul zilei.

Următoarea listă vă oferă 10 alimente comune care au fost alese pentru capacitatea lor de a furniza energie organismului. Unele dintre alimente oferă energie cu eliberare lentă din carbohidrații sănătoși, care sunt principala sursă de energie a organismului.

Altele conțin o serie de vitamine și minerale importante implicate în procesele de producere a energiei celulare din organism. Sunt incluse și surse de proteine de bună calitate. Deoarece acestea sunt necesare pentru menținerea țesuturilor corpului, inclusiv a mușchilor.

Alimentele câștigătoare

Top 10 alimente bogate în energie pentru a avea o zi perfectă
Pixabay

1.Fulgi de ovăz

Un castron de fulgi de ovaz cu afine. Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai bune surse de energie cu eliberare lentă din carbohidrații complexi cu IG scăzut. De asemenea, o sursă excelentă de vitamine B, care sunt necesare pentru a transforma alimentele în energie.

2.Spanac

Este bogat în fier, magneziu și potasiu. Fierul transportă oxigenul în jurul corpului, necesar pentru producerea de energie. Magneziul joacă un rol vital în producerea de energie și, împreună cu potasiul, este important pentru funcția nervoasă și musculară.

3.Cartofi dulci

Aceștia sunt o sursă fantastică de carbohidrați complecși. De asemenea, conțin fier, magneziu și vitamina C. Vitamina C este necesară pentru transportul grăsimilor în celulele corpului pentru producerea de energie.

4.Ouă

Ouăle sunt o proteină completă. Au vitaminele B, grăsimile sănătoase și puțină vitamina D. Ele furnizează, de asemenea, colină, precursorul neurotransmițătorului acetilcolinei, care activează mușchii scheletici.

5.Fructe

Spre exemplu, o jumătate de caisă de dimineață. Fructele furnizează zaharuri naturale, care sunt absorbite rapid în fluxul sanguin pentru o clipă. Fructele sunt, de asemenea, bogate în fibre, vitamine și antioxidanți.

6.Ceai verde

Un pahar de ceai verde Ceaiul verde conține puțină cofeină pentru un plus de energie, dar fără efectele secundare „agitate” ale băuturilor cu cofeină mai puternice, cum ar fi cafeaua. În plus, ceaiul verde poate ajuta și la scăderea colesterolului.

7.Nuci

Nucile sunt dense energetic datorită conținutului lor ridicat de grăsimi sănătoase. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale. Înmuierea nucilor în apă peste noapte le „activează”. Astfel, crește și mai mult valoarea nutritivă și le face mai ușor de digerat.

8.Soia

Boabele de soia sunt bogate în proteine, vitamine B, cupru și fosfor. Cuprul și fosforul sunt implicați în transformarea alimentelor în energie și în eliberarea lor în celule, astfel încât să fie disponibile pentru utilizare de către organism.

9.Pește

Peștii precum somonul, sardinele și macroul sunt o sursă excelentă de proteine complete, vitamine B, grăsimi esențiale și vitamina D. Lipsa vitaminei D poate cauza energie scăzută, oboseală musculară și stare de spirit scăzută. Informații nutriționale pentru somonul sălbatic de Atlantic (gătit).

10.Semințe

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și minerale implicate în producerea de energie. Inclusiv mangan, magneziu, fosfor și zinc. Zincul este necesar pentru producerea de hormoni în organism care afectează energia și starea de spirit. De asemenea, este important pentru recuperarea musculară după exercițiu.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro