Reclamă

În cursul zilei de marți, președintele Volodimir Zelenski a decis să să retragă forţele de menţinere a păcii ucrainene din toate misiunile, indiferent de țara în care se află.

Volodimir Zelenski a luat această decizie pentru a le permite soldaților detașați pe mapamond să să se alăture eforturilor de apărare a ţării împotriva ofensivei militare ruse.

Decizie limită a președintelui Volodimir Zelenski. Ce se întâmplă cu soldaţii ucraineni din misiunile de pace

Decretul prin care preşedintele ucrainean dispune această măsură a fost făcut public de Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram.

„Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume. Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului”, a explicat legislativul de la Kiev, citat de Agerpres.

Totuși, acest decret nu a fost publicat încă pe site-ul oficial al preşedinţiei ucrainene, remarca marţi dimineaţă Ukrainska Pravda.

Decizie limită a președintelui Volodimir Zelenski. Ce se întâmplă cu soldaţii ucraineni din misiunile de pace
Facebook

Ucraina este implicată în misiuni de menținere a păcii din 1993

Mai mult decât atât,  pagina de internet a Reprezentaței permanente a Ucrainei la ONU, ţara contribuie la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992.

„Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii – militari cu pregătire înaltă – din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse”, a indicat pe pagina sa de Facebook adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev Andrii Sibiga.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro