Reclamă

Au trecut 12 zile de război, iar conflictul dintre Rusia și Ucraina nu dă semene că o să înceteze. Bombardamentele curg în continuare și au fost înregistrate multe victime. De asemenea, președintele Volodimir Zelenski continuă să fie ținta numărul unu a soldaților ruși. Ce s-ar întâmpla cu Ucraina în cazul în care acesta ar fi ucis?

Încă din primele zile de război, presa internațională anunța că Volodimir Zelenski este ținta numărul unu. Acesta a fost „vânat” de trupele cecene și de mercenarii din gruparea Wagner. Până acum președintele Ucrainei ar fi scăpat de trei tentative de asasinat. Însă ce s-ar întâmpla cu Ucraina dacă liderul ar cădea.

Deși mulți ar vedea acest lucru ca pe o înfrângere categorică a Ucrainei, Blinken, secretarul de Stat american, a declarat că țara are un plan și o strategie și pentru un astfel de caz tragic, asigurând continuarea guvernării.

„Ucrainenii au planuri făcute, despre care nu voi vorbi și legat de care nu voi da detalii, pentru a asigura continuarea guvernării într-un fel sau altul, și o să mă opresc aici”, a declarat Blinken, la CBS.

Ce s-ar întâmpla în Ucraina în cazul în care Volodimir Zelenski este ucis. „Au planuri făcute…”

Volodimir Zelensk, un nou mesaj dur

Încă din primele zile ale războiului Volodimir Zelensk a refuzat oferta SUA de a-și părăsi țara și continuă să lupte și să reziste. Acesta a transmis un nou mesaj dur la adresa armatei rusești și a declarat că nimeni va putea ierta ce a făcut Vladimir Putin.

„Nu vom ierta. Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis victime în acest război. Astăzi este Duminica Iertării. Dar nu vom ierta sute și sute de victime. Mii și mii de suferințe. Și nici Dumnezeu nu va ierta. Nici azi. Nici mâine. Nu. Iar în loc de Iertare, va fi o Zi a Judecății”, a declarat Volodimir Zelenski.

Un mesaj destul de dur a avut președintele Ucrainei și pentru liderii NATO, asta după ce au refuzat să introducă un „no-fly zone” deasupra Ucrainei.

„Ei (NATO) știu că Rusia vrea să continue războiul în Ucraina, știu că vor mai muri oameni, dar oricum refuză să introducă no-fly zone deasupra Ucrainei. Țările NATO au inventat narativul că «no-fly zone» ar declanșa un război al Rusiei împotriva NATO.

Sunteți obligați să vă gândiți la oamenii care vor muri în această noapte din cauza voastră, din cauza slăbiciunii voastre. Tot de ce a fost în stare NATO azi e să achiziționeze 50 tone de combustibil pentru Ucraina. Ce sa facem cu asta, să ardem Memorandumul de la Budapesta? Oare ăsta este NATO pe care ni l-am dorit?

Azi, liderii NATO au dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor Ucrainei. Nu știu pe cine puteți să apărați. Apărați-vă măcar țările voastre. Pe noi nu ne cumpărați cu litru de benzină pentru un litru de sânge de al nostru. Sânge vărsat pentru Europa noastră comună. Pentru libertatea noastră comună. Pentru viitorul nostru comun”, a transmis preşedintele Ucrainei, în urmă cu două zile.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro