Reclamă

Legendarul patinator Evgeni Plushenko, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria Rusiei, a transmis, pe rețelele de socializare un mesaj despre războiul din Ucraina care a creat controverse în mediul online.

Fostul campion olimpic a publicat, pe contul său de Instagram, un mesaj de încurajare pentru ruși, pe care îi sfătuiește să „meargă cu capul sus oriunde în lume”.

Celebrul patinator Evgeni Plusenko, mesaj controversat despre războiul din Ucraina

Deși în postare Evgeni Plushenko nu amintește de războiul din Ucraina, țară care a fost invadată acum aproape două săptămâni de armata lui Vladmir Putin, mulți internauți l-au taxat pentru aceaste remarci.

„Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova.

Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!”,a fost mesajul publicat de Evgeni Plushenko, pe Instagram.

Cine este Evgeni Plushenko

Evgeni Plushenko, în vârstă de 39 de ani, s-a retras oficial din activitatea competițională în 2017 și are în palmares medalii olimpice, 3 mondiale și 7 europene. Fostul patinator se concentrează acum pe o carieră de antrenor.

Născut și crescut în Rusia, Evgeni Plushenkoeste ultimul produs de succes al școlii de patinaj sovietice. Copiii erau luați de mici de lângă părinții lor și crescuți și antrenați la școli speciale pe banii statului, pentru a fi transformați în cei mai buni sportivi din lume.

Marele patinator rus a trecut deja printr-un divorț. S-a despărțit de prima sa soție în 2008, Maria Ermak, după 3 ani de căsnicie.

Fostul sportiv are un fiu născut în 2006, din prima căsătorie. În prezent acesta este căsătorit cu producătoarea muzicală Yana Rudkovskaya și împreună au doi copii.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro