Reclamă

Armata rusă a avertizat, dumincă, țările vecine Ucrainei, printre care se află și România, să nu găzduiască avioanele de război ale adversarei sale, dacă acestea urmează să efectueze zboruri de luptă.

În caz contrar, avertizează rușii, țările care ajută Ucraina cu găzduirea și lansarea de pe aerodromuri a avioanelor de război, pot considera că sunt adversari direcți ai armatei lui Vladimir Putin și riscă și ei, la rândul lor, să fie invadați.

Avertisment îngrijorător din partea Rusiei pentru România. Ce trebuie să facă țara noastră pentru a nu fi invadată

Avertismentul îngrijorător a fost lansat de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov. El susține că orice vecin al Ucrainei are potențialul să devină dușman al Rusiei.

„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

Avertisment îngrijorător din partea Rusiei pentru România. Ce trebuie să facă țara noastră pentru a nu fi invadată
Pixabay

Igor Konaşenkov explică ce trebuie să facă o țară pentru a fi considerată adversara Rusiei

Igor Konaşenkov a mai spus și că unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei, pe care încă nu au reușit să le identifice.

Oficialul susține că dacă aceste aeronave atacă forțele rusești de pe teritoriul acestor națiuni, acest lucru „ar putea fi considerat ca o implicare a acestor țări în conflictul militar”.

„Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței.

Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat Igor Konașenkov.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro