Reclamă

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost vizat de cel puți trei tentative de asasinat care au eșuat. Infomația a fost făcută publică de către presa din Statele Unite ale Americii. 

Jurnaliștii de la Times, citați de Skynews, scriu că mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși pentru a-l „elimina” pe Zelenski.

Cu toate acestea, sursele aminte mai sus cred că Ucraina a fost informată de fiecare dată când Volodimir Zelenski a fost în pericol.

The Times scrie că Grupul Wagner a suferit pierderi în timpul misiunilor. O sursă suține totodată cp „straniu” faptul că echipa de securitate a lui Zelenski este atât de bine informată.

Volodimir Zelenski, la un pas să fie asasinat sâmbătă

O încercare a fost oprită sâmbătă, Ucraina afirmând că asasinii ceceni au fost „eliminați” la periferia Kievului. Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Aleksei Danilov, a anunțat, în cursul zilei de marți, că tentativa de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski a fost dejudecat cu ajutorul agenților FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei).

Potrivit informațiilor livrate de Aleksei Danilov, cei care ar fi orchestrat planul de asasinat împotriva lui Volodimir Zelenski sunt nimeni alții decât mercenarii liderului cecen.

De-a dreptul șocant! Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat
Facebook

Cine este Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor

Ramzan Kadîrov este unul dintre cei mai înfocați susținători ai lui Vladimir Putin și pe lângă cel al lui Volodimir Zelenski a mai fost implicat într-un asasinat al unui adversar politic al lui Vladimir Putin, în 2015.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru.

Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a declarat Aleksei Danilov, marţi, la postul de televiziune Ukraina-24.

Mai mult, oficialul ucrainean a anunțat că gruparea de mercenari cecenă, plătită să ducă la capăt asasinatul lui Volodimir Zelenski, s-a împărțit în două grupuri imediat cum a ajuns în Ucraina. „Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri”. 

Ramzan Kadîrov este acuzat că a fost unul dintre oamenii care au participat la asasinarea unuia dintre cei mai importanți rivali ai lui Vladimir Putin. Boris Nemțov a fost împușcat mortal, acum șapte ani, în timp ce se întorcea de la un restaurant din Moscova.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro