Reclamă

În timp ce relata informații despre războiul dintre Rusia și Ucraina, prezentând o hartă a zonei de conflict și a țărilor vecine, postul TV francez BFM TV a comis o gafă ireală.

România, pusă pe hartă în locul Ungariei. Gafă incredibilă făcută de un post TV din Franța

Concret, pe harta prezentată în contextul războiului din Ucraina, în locul Ungariei apare tot România. Țara noastră a fost poziționată în două locuri diferite pe harta Europei.

Harta a fost prezentată în contextul incendiului izbucnit în noaptea de joi spre vineri în perimetrul centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa, în urma unui bombardament rusesc.

În această dimineață, luptele din zonă au încetat, iar specialiștii nu au constatat deocamdată creșteri ale radiațiilor. Echipamentele esențiale nu au fost afectate.

România, pusă pe hartă în locul Ungaria. Gafă incredibilă făcută de un post TV din Franța
Captură TV

Difuzarea melodie a creat isterie online

Postul TV din Franța nu este la prima gafă de acest gen. La sfârșitul lui 2018, reprezentații BFM TV  și-a prezentat scuze publice, după ce difuzase cântecul „I Shot the Sheriff (Am Împușcat Sherifful)”, interpretat de Bob Marley, scrie Libertatea.

Celebra melodie a fost difuzată în contextul în care atacatorul Cherif Chekatt a fost omorât de forțele de ordine, după ce a deschis focul la Târgul de Crăciun din orașul Strasbourg.

Cei care se uitau atunci la postul TV francez s-au declarat șocați și au postat pe rețelele de socializare mii de reacții. A doua zi, reprezentații BFM TV și-au cerut public scuze numind difuzarea piesei lui Bob Marley un „incident grav”.

„Ediția specială consacrată de BFMTV uciderii presupusului autor al atentatului de la Strasbourg a fost perturbată la 22:21 de un fond muzical.

Echipa tehnică responsabilă pentru sunet a recunoscut că se află la originea acestui incident grav și invocă o «eroare de manipulare». Prezentăm scuzele noastre telespectatorilor pentru acest incident care s-a produs independent de voinţa noastră”, arată postul BFMTV.


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro