Reclamă

Conform unei analize BBC, există cinci scenarii care ar putea duce la sfârșitul acestui război sângeros. Trebuie precizat că peste noapte se poate întâmpla orice, nimeni nu poate spune exact care este viitorul omenirii în aceste momente.

Așadar, experții din BBC au făcut o analiză amplă în care au vorbit despre cinci scenarii care ar putea duce la finalul războiului dintre ruși și ucraineni.

1. Volodomir Zelenski, ucis

În primul scenariu este vorba despre un război de scurtă durată. În acest scenariu rușii își intensifică operațiunile militare. Vor exista multe arme care vor distruge întreaga Ucraină. Forțele aeriene vor lansa atacuri crunte. De asemenea, vor avea loc atacuri cibernetice masive care vor viza toată Ucraina. Guvernul actual va fi înlocuit cu unul pro-rus. În acest scenariu, președintele Volodomir Zelenski va fi ori asasinat, ori va fugi din Kiev în vestul Ucrainei sau în străinătate.

În al doilea scenariu este vorba despre un război de lungă durată. Acest conflict s-ar putea transforma într-un război prelungit. Militarii ruși s-ar putea împotmoli și pot fi afectate de moralul scăzut și conducere ineptă. Ar putea urma un îndelumgat asediu. Trupele rusești ar putea să fie prezente în anumite orașe din Ucraina, dar vor întâmpina dificultăți în a-și menține controlul.

2. Război cu NATO

În al treilea scenariu este vorba despre un război european. Acest război ar putea depăși granițele Ucrainei. Vladimir Putin ar putea încerca să recâștige părți din fostul imperiu țarist. El ar putea trimite trupe în foste republici sovietice, cum ar fi Moldova și Georgia. Aceste țări nu fac parte din NATO.

Scenarii teribile! Cum s-ar putea încheia războiul Rusiei cu Ucraina: Volodomir Zelenki, ucis. Un război cu NATO, inclusiv România
foto: captură video

De asemenea, Vladimir Putin, supărat pe faptul că multe țări au trimis arme în Ucraina, ar putea să amenințe cu trimiterea de trupe în țările baltice, care sunt membre NATO. Aici ar putea ataca Lituania, ceea ce ar fi un lucru foarte grav. Având în vedere că Lituania face parte din NATO, ar însemna un război cu absolut toate țările membre NATO. Pentru a-și salva reputația, Putin ar fi în stare de așa ceva.

3. Vladimir Putin, înlăturat de la putere

În scenariul patru este vorba despre găsirea unei soluții diplomatice. Chiar dacă acum doar armele vorbesc, ar putea totuși să se ajungă la o cale diplomatică. Aici este important de văzut dacă Occidentul îi poate oferi lui Vladimir Putin ceea ce își dorește pentru a pune stop războiului.

Scenariul cinci. În acest scenariu, Vladimir Putin ar fi înlăturat de la putere. Fie viu, fie mort. Trebuie ținut cont de faptul că în ultimele zile lumea s-a schimbat. Oamenii se gândesc acum la multe lucruri, printre care înlăturarea lui Putin de la putere. Ar putea ca Putin să se fi întins mai mult decât îi era plapuma și în această situație ar putea fi distrus din interior. Armata, poliția, oamenii de afaceri s-ar putea întoarce împotriva lui.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro