Reclamă

Guma de mestecat este destul de greu de îndepărtat odată ce ajunge pe haine, încălțăminte, covoare sau scaune. Din cauza texturii destul de lipicioase, guma de mestecat care ajunge pe obiectele vestimentare adună praf și murdărie. Astfel, guma de mestecat devine și mai greu de îndepărtat. Din fericire, există câteva trucuri utile care te va ajuta să dezlipești guma de mestecat simplu și rapid. 

Așa cureți guma de mestecat de pe haine

Pentru cei care nu știau până acum, guma de mestecat de pe haine se poate îndepărta extrem de simplu, dacă țineți cont de niște trucuri eficiente. Specialiștii susțin că nu trebuie să băgăm la mașina de spălat hainele pe care sunt lipite gumă de mestecat. Căldura de la apa caldă va topi guma și va păta hainele. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a îndepărta rapid guma de mestecat de pe haine, de pe pantofi, covoare etc.

Pune hainele pătate de gumă într-o pungă de plastic și bag-o la congelator pentru câteva ore. Aceasta este una dintre cele mai simple metode, mai ales dacă guma s-a uscat sau împrăștiat pe o suprafață mai mare. Dacă pata este una mică, pune câteva cuburi de gheață într-o pungă de plastic și apoi pe haină timp de câteva minute.

După ce ai scos haina din congelator, răzuiește guma de mestecat cu un cuțit sau un card de plastic tare. Dacă nu-ți iese din prima, mai bagă haina încă o dată la congelator.

Un alt truc benefic este următorul: amestecă detergent de vase lichid cu oțet. Cu soluția obținută freacă bucata de material pătată cu gumă de mestecat și las-o să acționeze 15 minute.

Guma de mestecat se va curăța mai ușor dacă este înghețată

Și încălțămintea se poate curăța la fel de ușor ca și hainele. Dacă vrei să îndepărtezi guma de mestecat, bagă pantoful într-o pungă, apoi direct la congelator. După ce s-a întărit guma, îndepărteaz-o ușor cu ajutorul unui cuțit. Mare atenție, însă, la pantofii din piele întoarsă.

Trucul cu congelatorul poate fi aplicat și la curățarea covoarelor sau a diverselor tapițerii. Este esențial să folosești un cuțit cu margini mai groase pentru a scoate pata de gumă de pe țesătură.

Pentru covoare, folosește tot detergent lichid de vase amestecat cu oțet alb. Pentru a nu distruge țesătura covorului, o periuță de dinți îți va fi de mare ajutor. Freacă ușor pe guma de mestecat cu periuța, până la eliminarea completă a acesteia.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro