Reclamă

Tragedie de nedescris pentru Armata Română! Miercuri seară, 2 martie, un avion românesc, MiG 21-Lancer, s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, iar la scurt timp, un alt elicopter IAR-330 Puma, care fusese trimis în ajutor, s-a prăbușit și el. În urma tragediei, 8 militari și-au pierdut viața. Cu toții aveau experiență în domeniul aviației și lucrau în MApN. 

Catastrofă aeriană, miercuri seară, în judeţul Constanţa! Un avion MiG-21 LanceR şi un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbuşit la scurt timp după ce au decolat de pe aerodrom. În avionul MiG-21 LanceR se afla doar căpitanul Costinel Iosif Niță.

Costinel Niță pilota avionul MiG 21-Lancer

Bărbatul de 31 de ani nu a avut nicio șansă de supraviețuire, pentru că nu a mai apucat să se catapulteze. Costinel Iosif Niță avea experiență pe avioane de tip MiG-21 LanceR., iar din 2014 ocupa funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Martorii din zonă au fost șocați la auzul veștii că 8 militari și-au pierdut viața.

foto: social media

Mig-ul se vedea roşu. În partea aia, în stânga, spre Cogealac, aşa, se vedea. Paralel cu şoseaua Tulcei se vedea MIG-ul. După aia am văzut elicopterul. Dar elicopterul l-am observat la vreo 20 de minute, zic eu, a declarat un bărbat, pentru observatornews.ro. 

Prietenii pilotului de 31 de ani i-au transmis mesaje de adio

Apropiații lui Costinel-Iosif Niță sunt devastați și au transmis mesaje sfâșietoare pe rețelele de socializare. Au curs mesaje de condoleanțe pentru tânărul pilot, decedat în dubla tragedie aviatică de la Constanța.

Cer albastru în Rai, sufletul meu! Am crescut împreună, mi-ai fost alături în multe din cele mai dificile momente ale vieții, ai fost ca un frate mai mare. Aseară ai venit sa îmi aduci mărțișor, nici prin cele mai urate vise nu mi-am imaginat că azi tu o sa fii cel care pilotează avionul ăla nenorocit. Te iubim infinit și vei rămâne mereu în sufletele noastre. E una din cele mai urate zile din viata mea, s-a rupt o parte din mine, din sufletul meu!”, a fost mesajul transmis pe Facebook de o amică bună a pilotului.

„Băiat de elită. Este foarte trist că viața lui a fost atât de scurtă.” „E în ceruri, acolo unde probabil i-a plăcut lui cel mai mult. Nu cred!!!! Nu poate fi adevărat…Zbor lin, Costinel!”, au fost și alte mesaje transmise pe Facebook.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro