Reclamă

Astăzi, 3 martie 2021, Ion Iliescu împlinește 92 de ani. El nu a mai ieșit în spațiul public din anul 2017. Pe atunci, el a fost citat la Parchetul General în dosarul Revoluției, unde a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității. Momentan, până la această oră, Ion Iliescu nu a transmis niciun mesaj public cu ocazia zilei sale de naștere.

Petrecere în casa lui Ion Iliescu

Anul trecut, tot de ziua sa, Ion Iliescu a transmis că nu se mai simte ca la 19 ani. Totuși, el a precizat că „deocamdată” are capul „întreg”.

În ceea ce privește starea de sănătate, fostul președinte și lider al PSD nu strălucește, dar nici nu se plânge. În ultimii ani el a fost internat de câteva ori. În anul 2019, luna aprilie, Iliescu a fost operat de „ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. Iliescu a mai fost operat și la inimă, unde i-au fost montate câteva stenturi.

Zi mare pentru Ion Iliescu! Ce vârstă împlinește azi fostul președinte al țării

Chiar dacă Ion Iliescu nu a mai avut apariții publice, el a mai reacționat în spațiul public la diferite subiecte. De exemplu, el a reacționat în anul 2019 față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române pe care chiar el îl conduce. Pe atunci, el declara că este o porcărie „inadmisibilă” și nu înțelege motivația demersului. Printre altele, fostul șef de stat a mai reacționat și în anul 2021, după ce marele sportiv Ivan Partzaichin și-a pierdut viața.

Ion Iliescu: România va reuși să își depășească problemele

Un alt mesaj public al fostului președinte al României a fost dat pe data de 22 decembrie 2021, cu ocazia aniversării evenimentelor din 22 decembrie 1989. El spunea în mesajul lui că agenda Revoluției nu a fost epuizată și că o revoluție este un act din perspectiva timpului lung.

„România va reuși să-și depășească problemele dacă societatea va rămâne solidară, iar democrația nu va fi golită de conținut. România este un proiect al tuturor, pentru toți. Numai așa Revoluția Română are un sens și o finalitate. Merită să ne gândim la asta, și să acționăm în consecință”, este o bucățică din mesajul transmis de Iliescu.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro