Când spunem Jamila ne gândim la cele mai delicioase mâncăruri. Dar ce știm de fapt despre creatoarea celor mai iubite rețete?
Inevitabil cu toții ne-am uitat și am folosit de multe ori rețetele sale. Geanina Avram Staicu alias Jamila ne încântă cu diverse mâncăruri încă din anul 2012. Iar cel mai înfocat fan, este chiar soțul ei, care filmează toate clipurile de pe YouTube.
Invitată în urmă cu mai mult timp la emisiunea “Rețeaua de Idoli”, Jamila a vorbit despre cum a început totul.
Totul trece prin mai multe testări
Întrebată în cadrul emisiunii de cum a fost primul pas, Jamila a recunoscut că oamenii de pe internet, au susținut-o enorm.
“Da, cred că asta m-a încurajat așa mult, au început să mă urmărească oameni pe care nu îi cunoșteam. Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate. Dar au venit oameni străini, pe care nu îi cunoșteam și au început să crească vizualizările și oamenii să îmi ceară rețete în continuare.
Atunci am zis – OK, nu facem doar rețete marocane, că oamenii nu vor doar rețete marocane. Și am început să facem rețete românești, rețete internaționale, rețete în general. Ziceam, hai să facem ce ni se cere! Atunci și acum, punem foarte mare preț pe comunitate.”, a mărturisit în cadrul emisiunii.
Dar de unde vine numele Jamila? Ei bine, una dintre mătușile soțului ei, nu o putea să striga Geanina, ci Jamila. Și având în vedere că Geanina Aveam voia inițial să facă mâncare mexicană, i s-a părut o idee bună de a schimba numele.
„Jamila Cuisine s-a născut în 2012, la scurt timp după una din vacanțele mele în Maroc. Soțul meu este marocan, iar ideea mi-a venit din dorința mea de a face mâncarea marocană populară și în România. Eram atât de fascinată de condimente și de gustul mâncărurilor marocane, încât voiam ca și românii să le descopere. Numele „Jamila” vine de la familia soțului meu.
Una dintre mătușile lui nu putea să-mi pronunțe numele, așa că mă tot striga Jamila.
Atunci când a trebuit să dau un nume blogului, Jamila mi s-a părut potrivit, având în vedere că eu voiam să prezint mâncare marocană.”, a povestit aceasta, într-un interviu pentru Practic în bucătărie.