Reclamă

Mahmureala poate fi extrem de imprevizibilă. Uneori poți să bei doar un pahar de vin și să te doare capul îngrozitor. Alteori, te vei trezi bine mersi după ce ai făcut exces de licoarea lui Bachus cu o seară înainte. Mahmureala se manifestă și ea diferit, producând diverse simptome de la persoană la persoană.

Sursa: Social media

1.Mahmureala conduce la scăderea energiei

În funcție de severitatea mahmurelii, s-ar putea să nu mai aveți energie în următoarele trei zile. Un studiu realizat în anul 2017 a constatat că mahmureala poate provoca atât somnolență în timpul zilei, cât și o calitatea a somnului mult mai scăzută pe durata nopții.

2.Mahmureala ne face să ne simțim mai deprimați

Alcoolul este un perturbator major al sistemului endocrin. Acesta este responsabil de reglarea hormonilor noștri și a modului în care corpul nostru comunică cu el însuși. Din punct de vedere tehnic, băutura ne poate deprima. Există o mulțime de cercetări care leagă consumul de alcool de ​​anxietate, depresie și schimbările de dispoziție.

Un alt studiu efectuat a asociat mahmureala de alcool cu ​​deficit de memorie și atenție. Acest lucru face destul de dificil să rămâneți productiv și focusat la locul de muncă a doua zi.

3.Alcoolul deshidratează

Nu numai că alcoolul poate fi dăunător în doze mari, dar este și un diuretic, ceea ce înseamnă că atrage apa din organism și deshidratează. Acest lucru poate duce la tot felul de simptome, cum ar fi dureri de cap, greață, vărsături și senzație de gură uscată. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți puțin umflat în anumite zone ale corpului, cum ar fi fața sau degetele. O regulă generală obișnuită este să beți o cantitate mică de băutură alcoolică cu un pahar cu apă pentru a preveni deshidratarea.

Mahmureala poate dura până la 72 de ore. Acest lucru depinde de  mai mulți factori, precum: cât de mult ai băut, nivelul de hidratare, înălțime și greutate. Genetica joacă, de asemenea, un rol important. Tocmai din această cauză există o mulțime de motive pentru care unii oameni ar putea să bea exact același tip și cantitate de alcool și să aibă  simptome diferite.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro