Reclamă

Folia de aluminiu este utilă atunci când vrem să gătim pește, cartofi copți sau alte alimente care ies mai bune dacă sunt învelite cu acest produs. Totuși, specialiștii atrag atenția că acest obicei poate avea efecte grave asupra sănătății noastre, mai ales dacă este folosit pe termen lung.

Folia de aluminiu, extrem de periculoasă

Experții spun că organismul uman elimină foarte eficient cantitățile mici de aluminiu atunci când acestea sunt ingerate. Totuși, trebuie precizat faptul că acest aport sigur de cantitate de aluminiu ingerată într-o singură zi este depășit cu mult. De ce? Fiindcă aluminiul se găsește în multe alimente pe care le consumăm zilnic, cum ar fi: cereale, sare, ierburi, condimente, legume, fructe sau cafea.

Învelirea alimentelor în folie de aluminiu atunci când sunt gătite sau depozitate este o practică des întâlnită în bucătării. Puțini sunt cei care știu că interacțiunea dintre folia de aluminiu și alimentele învelite în ea este o sursă periculoasă de aluminiu în dietă.

Tu știai? Mâncarea nu se împachetează niciodată în folie de aluminiu! Este un obicei extrem de periculos pentru sănătate

Conform unei cercetări științifice de amploare, în timpul coacerii alimentelor aflate în folie de aluminiu la temperaturi mai scăzute de 160ºC, transferul aluminiului este mai scăzut. Acest lucru nu mai este valabil atunci când mâncarea este gătită la temperaturi de peste 220ºC. Conform altor studii, temperatura de gătire influențează transferul aluminiului, nu timpul de gătire.

S-a observat, de asemenea, că alimentele acide și adaosul de sare favorizează transferul de aluminiu din folie în alimente. Totodată, zahărul adăugat pe alimente reduce această „scurgere” de aluminiu.

Simptomele care trebuie să vă îngrijoreze

Dacă aveți aceste simptome, în special dacă ați ingerat o cantitate mai mare de aluminiu, trebuie să vă prezentați urgent la o unitate medicală:

  1. confuzie
  2. slăbiciune musculară
  3. dureri osoase
  4. deformarea oaselor
  5. fracturi frecvente
  6. convulsii
  7. probleme de vorbire
  8. creștere lentă în cazul copiilor.

Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro