Vladimir Putin este, în acest moment, cel mai detestat om de pe întreaga planetă.

Zilele trecute, președintele rus a dat ordin ca trupele militare să bombardeze Ucraina. Vladimir Putin a fost ofiţer KGB, iar în prezent este unul dintre cel mai bine păziți oameni din întreaga lume. Liderul rus are o armată personală, limuzină prezidențială specială, însă puțini sunt cei care știu cât încasează, ca și președinte al Rusiei. 

1. Vladimir Putin încasează un salariu uriaș

Vladimir Putin a devenit președintele Rusiei în data de 31 decembrie 1999. De-a lungul timpului, mulți au încercat să afle ce salariu are, dar și ce avere deține cel mai puternic om din lume.

Din documentele publice, reiese faptul că Putin ar avea o avere modestă, însă în realitate, lucrurile ar sta total diferit. Salariul de președinte al Rusiei este uriaș, în comparație cu cel al Klaus Iohannis, care este aproximativ 6.000 de euro.

Potrivit datelor analizate de mass media internațională, Vladimir Putin ar încasa un salariu lunar de aproximativ 11.200 de euro. În 2018, liderul rus indica în declarația sa de avere că a câștigat 8,6 milioane de ruble anual – 119, 048,40 EUR.

2. Liderul rus ar avea o avere impresionantă în conturi

Pe lângă acești bani, se mai adaugă o pensie militară, dobândă pentru economii și câștiguri de investiții. Vladimir Putin va putea fi președintele Rusiei până în anul 2036, ceea ce înseamnă practic întreaga lui viață.

„Două zile la rând am jucat hochei. Am cam exagerat. În timpul unei partide de hochei slăbesc 1,5-2 kilograme. Prietenii mei, pe care-i ştiu încă de la şcoală, la universitate, spun că, practic, nu m-am schimbat. Câteodată, ai impresia că din om te transformi în funcţie. Eu cred, totuşi, că reuşesc să-mi păstrez calităţile umane. Mă străduiesc să nu beau bere, de la bere creşte burtica.

Nu trăiţi viaţa mea. Nu înţelegeţi ce înseamnă problema asta de securitate. În cultura politică occidentală se obişnuieşte să se dea detalii despre familie, dar mi se pare că noi nu suntem în situaţia în care să ne ocupăm cu teatrul ăsta. La noi trebuie să fie totul matur, serios! Eu am spus că am nepoţi, sunt fericit, nepoţii sunt drăgălaşi.”, mărturisea Vladimir Putin, în urmă cu ceva timp, notează alephnews.ro.

foto: captură video

3. Ce declara fostul bancher al lui Vladimir Putin

Pe site-ul oficial de la Kremlin se precizează că Vladimir Putin are 2 proprietăți, un apartament de 77 de metri pătrați și un altul de 153,7 metri pătrați, rezervat funcțiilor prezidențiale în Moscova. Cât despre averea lui, președintele rus ar avea în conturi între 70 şi 200 de miliarde de dolari.

De asemenea, jurnaliștii de International Consortium of Investigative Journalist au arătat faptul că cea mai mare parte a averii lui Vladimir Putin ar putea fi deținută de membrii familiei sale.

Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat Pugachev, cel care a fost bancherul liderului rus în urmă cu ceva timp, potrivit stiridinlume.ro.