Ce poți să faci dacă nu ai stat cu ochii pe preparatul tău și îl arzi? Multe persoane pățesc deseori acest lucru când prepară orez.
Există un truc știut de foarte puține gospodine care te va ajuta și pe tine atunci când ți se întâmplă să arzi orezul.
Puține gospodine cunosc acest truc
Orezul lipit de fundul oalei este unul dintre cele mai neplăcute accidente din bucătărie. Este extrem de greu de scos arsura care s-a format pe marginea și fundul oalei.
Cu atât mai mult cu cât tot stratul inferior de orez se lipește și se arde, însă gustul orezului tău este compromis. Cu siguranță nu vrei să fi muncit degeaba atâta timp pentru a arunca întreaga oală cu orez.
Pentru asta, există un truc simplu pe care nu multă lume îl cunoaște dar care cu siguranță dă roade. Folosește acest truc ori de câte ori ți se întâmplă și cu ajutorul căruia nu va mai trebui să arunci toată mâncarea.
Ce se întâmplă dacă pui o felie de pâine peste orezul care s-a ars
Singurul lucru de care ai nevoie și te poate salva este o felie de pâine. Când observi că orezul sau pilaful tău s-a ars, pur și simplu ia tigaia de pe foc. Așază o felie de pâine deasupra orezului și pune capacul. Lasă totul așa pentru circa 5-10 minute, iar gustul de afumat și mirosul pe care orezul l-a căpătat vor fi îndepărtate, iar preparatul tău va fi salvat astfel.
Pâinea are capacitatea de a absorbi gustul de afumat și mirosul pe care preparatul îl prinde în urma arderii. Folosiți acest truc ori de câte ori vi se întâmplă un astfel de accident.
Pentru a curăța oala de arsura cu pricina, folosește apă și oțet. Pune apă și oțet în oala arsă și lasă pe foc pentru aproximativ 15 minute. Poți să te folosești și de un prosop umezit în oțet pentru a șterge marginile interioare ale cratiței, astfel încât arsura să se curețe mai repede.