Reclamă

Am ajuns în a treia zi de conflicte între Rusia și Ucraina, iar pagubele încep să fie din ce în ce mai mari. Armata rusă a început să atace și zone de locuințe, iar cetățenii rămași se simt continuu în pericol. Astăzi, un bloc de locuințe a fost bombardat și au existat victime. 

În ziua de 26 februarie 2022, un obuz a lovit din plin un bloc de locuințe în care se aflau persoane. Blocul se afla într-un cartier rezidențial, Zhuliany. Mai multe etaje au fost afectate, iar pagubele sunt uriașe. Echipele de salvare s-au mobilizat pentru a ajuta persoanele adăpostite în casele lor.

Videoclipul în care se vede impactul obuzului în bloc și explozia acestuia este șocant. Mai multe persoane care locuiesc în zonă au surprins momentul și au postat pe rețelele de socializare ce se întâmplă în țara lor și cum trăiesc în teroare și frică.

Oficialii ucrainieni au reacționat la cele întâmplate

Oficialii din Ucraina au reacționat pe conturile de Twitter. Aceștia se bucură că orașul Kiev a rezistat încă o noapte atacurilor venite din partea Rusiei și au postat fotografii cu locul incidentului. Blocul încă era locuit, iar mai multe echipe de intervenții au venit în ajutorul locatarilor.

„Kiev, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor terestre rusești și al rachetelor. Una dintre ele a lovit un bloc rezidențial din Kiev. Cer lumii izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriți criminalii de război ruși!”, a scris Ministerul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba

Și ministerul Apărării din Ucraina a publicat mai multe fotografii cu blocul după ce a fost bombardat. Mai multe apartamente au fost distruse în întregime, iar pereții exteriori și ferestrele lipsesc. Pe trotuarul din fața blocului este  moloz și bucăți căzute din construcție.

„Înregistrăm o altă crimă de război împotriva populației civile din Ucraina. Salvatorii evacuează locuitorii unei clădiri înalte de pe bulevardul Lobonovsky 6A, unde un obuz a lovit o clădire rezidențială de la etajele 17 și 18 pe 26 februarie.”, a scris Ministerul Apărării pe Twitter.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro