Reclamă

Curiozitatea faţă de salariile preoţilor a fost întrodeauna ridicată, iar subiectul de fiecare dată tabu. În România, nu mulţi sunt cei care cunosc venitul lunar al acestora, iar sumele sunt cu adevărat impresionante.

Astfel, în funcţie de studii şi funcţia deţinută în cadrul BOR (Biserica Ortodoxă Română), banii încasaţi lunar de către preoţi poate să pornească de la suma de 3000 de lei.

Începutul anului trecut a reprezentat pentru şeful Bisericii Ortodoxe Române un adevărat motiv de bucurie, salariul minim pe economie al acestuia fiind majorat la 23.920 lei pe lună. Pentru o comparaţie mai adecvată, merită menţionat faptul că venitul acestuia în anul 2018 era de 16.600, adică, egal cu cel al preşedintelul Senatului României.

Ca în orice alt domeniu de activitate, salariile din cadrul BOR diferă de la funcţie la funcţie, iar astfel, cei care deţin un rol important pot câştiga cu uşurinţă peste 8.000 de lei. Un episcop poate ajunge la peste 5.000 de lei, un mitropolit la 7.500, iar un Patriarh poate încasa lunar cu mult peste 8.000 de lei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro