Reclamă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că Guvernul de la Chișinău va solicita Parlamentului declararea stării de urgență, după ce militarii ruși au atacat Ucraina. Oficialul le-a cerut cetățenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în țară.

Stare de urgență în Republica Moldova

Maia Sandu susține că Putin a încălcat flagrant normele dreptului internațional.

„Comunitatea internațională e unanimă în condamnarea acestui act de război. Am convocat Consiliul Suprem de Securitate. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență. Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări. Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu forțe suplimentare”, a declarat Maia Sandu.

Aglomerație pe aeroportul din Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova a explicat că mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău. Ea a ținut să precizeze că va avea grijă de acești oameni. De asemenea, fluxul de tranzit la frontiere s-a mărit.

EXCLUSIV Stare de urgență în Republica Moldova. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat la Chișinău. Maia Sandu: Vom avea grijă de ei

„Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment, suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a declarat Maia Sandu.

Pe Vladimir Putin nu l-a făcut nimic să dea înapoi. El a avut un discurs joi dimineață în care a anunțat că războiul dintre cele două țări este de neevitat. Oficialul rus a precizat că din punct de vedere militar, Rusia modernă este una dintre cele mai mari puteri militare.

Putin: Agresorul va fi distrus și doborât

Putin a amenințat că în cazul unui atac direct la adresa rușilor, agresorul va fi distrus și doborât.

„Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă. Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie. Am luat decizia pentru o operaţiune militară. Acțiunile noastre sunt autoapărare la amenințările la adresa noastră”, a declarat Putin dimineață.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro