Reclamă

Ministerul Apărării Turciei a anunțat luni dimineață că patru soldați turci au fost uciși și nouă au fost răniți astăzi de către tirurile de artilerie ale regimului sirian în regiunea Idlib, nord-vestul Siriei. Acest bombardament riscă să provoace o escaladare a tensiunilor.

“Patru dintre fraţii noştri de arme au murit martiri şi nouă au fost răniţi, dintre care unul grav, de tiruri de artilerie alimentate de forţele regimului”, a subliniat ministerul într-un comunicat, adăugând că armata turcă a replicat şi “a distrus mai multe ţinte”.

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a făcut o postare pe Twitter în care specifică faptul că armata turcă a replicat. “Sângele soldaţilor noştri nu va rămâne nerăzbunat, vinovaţii vor da socoteală”, a declarat acesta.

Preşedintele Erdogan, a afirmat că Turcia continuă să reacționeze la atacurile din nordul Siriei, declarând că armata turcă a ucis ”între 30 şi 35″ de soldaţi sirieni.

“Am răspuns în acelaşi fel la aceste atacuri şi vom continua să facem aceasta, indiferent dacă este vorba de tiruri de artilerie sau de mortiere. Suntem hotărâţi să continuăm operaţiunile noastre pentru securitatea ţării, poporului şi frontierelor noastre în Idlib. Cei care au pus la îndoială determinarea noastră vor înţelege în curând că au greşit”, a spus Erdogan.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat doar șase soldați morți în urma unui “atac de represalii” al Turciei în nord-vestul Siriei.

Turcia vrea să pună capăt violențelor create de jihadiști în Siria și a desfăşurat militari la 12 posturi de observaţie în regiunea Idlib. Forţele regimului Bashar al-Assad, susţinute de Moscova, au intensificat ofensiva în această regiune, amplificându-şi bombardamentele.

Ankara a dispus mai multe întăriri la posturile de observație din Siria în ultimele zile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro