Piureul de cartofi este cel mai rapid și gustos fel de mâncare, pe care majoritatea femeilor îl pregătesc atunci când nu au foarte mult timp la dispoziție. Nu necesită foarte multe alimente și nu este deloc costisitor, dar este și gustos. Există însă un mic secret care te ajută să ai un piure mult mai aerat și gustos.
De foarte multe ori, piureul care este pregătit în restaurante, este mult mai gustos și delicios, în comparație cu cel pregătit acasă. Deși este ușor de gătit, nu întotdeauna iese așa cum trebuie. Dacă ai impresia că ceva lipsește, acum vei afla care este secretul preparării celui mai bun piure. Trucul constă doar în ingredientele folosite, însă sunt pregătite diferit.
Ingredientele folosite sunt cartofii, laptele și untul, gustul fiind îmbunătățit cu un praf de sare. Pentru ca piureul să fie pufos și gustos, secretul este ca laptele și untul să fie încălzite înainte. Astfel, compoziția va fi mult mai cremoasă și gustul va fi mult mai bun.
Care este cea mai mare greșală pe care gospodinele o fac, atunci când pregătesc piureul de cartofi
Untul și laptele rece pe care gospodinele îl pun în cartofi pentru a prepara piureul, fac să piardă din calitatea lui. Acestea trebuie încălzite, înainte de a fi adăugate în mâncare.
Din grabă, multe gospodine pun laptele și untul rece în piureul fierbinte de cartofi. Dar laptele rece îi schimbă gustul și culoarea. Unul dintre cele mai bune trucuri din bucătărie arată că este mult mai bine să încălzești laptele câteva secunde la microunde, iar untul să îl adaugi la piure la temperatura camerei.
Cum trebuie să alegi, de fapt, ingredientele pentru piureul de cartofi
Primul și cel mai important pas este să alegem mărimea potrivită a cartofilor. Este important ca ei să aibă coaja albă, iar cartoful să fie de mărimea unui pumn. Mai exact, trebuie să aibă greutatea de aproximativ 200 g.
Untul folosit trebuie să fie de o calitate bună, dar conținutul de grăsime să fie cât mai ridicat, aproximativ 82% grăsime.
Laptele folosit trebuie să aibă o concentrație de grăsime de cel puțin 3,2 %.