Așezarea alimentelor în frigider trebuie făcută într-o anumită ordine, pentru a nu se strica nimic. Gospodinele specialiste în bucătărie trebuie să fie foarte atentă la aceste criterii.
O greșeală comună pe care o fac gospodinele este că pun alimentele care se strică cel mai repede pe raftul de sus. Temperatura cea mai ridicată din tot frigiderul este în partea de sus. Căldura în partea superioară se datorează curenților de aer care se duc în sus. Pe raftul de sus se va pune întotdeauna lactatele, precum brânzeturile, untul, iaurturile sau dulciurile, precum ciocolata.
Rafturile din mijloc vor fi ocupate cu mâncarea gătită care se va depozita în caserole sau în oală acoperită cu capac. În partea de jos a frigiderului este temperatura cea mai scăzută. aici se vor așeza cutiile sau sticlele de lapte, ouăle, fructele de mare depuse în recipiente speciale sau caserole, ori carnea crudă care urmează să fie gătită.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/02/Greseala-pe-care-toate-gospodinele-o-fac-atunci-cand-pun-alimentele-in-frigider.-Cand-vei-afla-asta-vei-ramane-fara-replica.jpg)
În sertarele frigiderului se păstrează verdeața
Sertarele vor fi folosite pentru verdețuri fiindcă este un nivel de umiditate. Fructele și legumele emit etilenă. În acest fel, se accelerează procesul de degradare a acestora. Pentru aceste alimente este nevoie de un loc cu umiditate redusă. Pe ușa frigiderului se vor depune recipiente, precum maioneza, muștarul, sucul de fructe sau de legume, murăturile sau diverse sosuri.
Dacă ne dorim să preparăm carne, aceasta se va depozita cu ambalajul intact pe care nu îl desfacem și doar în partea de jos a frigiderului. Dacă vom ține carnea pentru o perioadă mai lungă, se va depozita în congelator. Alături de carnea din congelator, se poate depozita și pâinea, dar nu mai mult de trei luni.
Temperatura în frigider va fi cuprinsă între 1 și 5 grade Celsius. Dacă temperatura va fi mai mare, alimentele nu vor rezista o perioadă îndelungată și se vor strica. Temperatura optimă peste congelator este în jur de -15 și 017 grade Celsius ca alimentele să se păstreze într-o stare bună mai mult timp.