Reclamă

Desi pentru unii reprezintă doar o superstiție sau un subiect fără credibilitate, alții au fost afectați de efectele blestemelor. Se pare că nu doar farmecele au o mare putere, ci și o vorbă aruncată la nervi cade ca un bluestem asupra celui spre care ai îndreptat-o. Cele mai multe păcate sunt rostite cu gura, iar acest lucru are un efect negativ. Preoții nu sunt de acord și nu susțin astfel de comportamente.

Iată care sunt cele mai puternice blesteme care au fost aruncate vieții și sănătății oamenilor. Persoanele care vor să facă rău altcuiva, ajung să spună cele mai rele lucruri. Chiar dacă sunt vorbe aruncate la nervi care mai apoi sunt regretate, se pare că părerea de rău nu va alunga răul făcut.

Mulți sunt cei care se luptă să scape de blestemul trimis în viața lor. Fie că le este afectată sănătatea în cel mai periculos mod, sau ghinioanele se abat în casa lor, se duce o lipsă disperată pentru a scăpa de vraja aruncată.

Există câteva cele mai puternice blesteme cu care oamenii s-au luptat, de-a lungul timpului

pixabay

Preoții avertizează să fim atenți la vorbele pe care le scoatem pe gură. Nu este bine ca un părinte să își blesteme copilul. Este cea mai gravă formă de blestem, care se și prinde. Același lucru se întâmplă și în cazul copiilor, care doresc răul părinților.

Simplele expresii „arzăte-ar focul…” sau „mâncate-ar…” sunt unele dintre cele mai grave și puternice blesteme.

„Un părinte care îşi iubeşte cu adevărat copilul îl va ierta permanent, ca şi părintele cel bun din Evanghelie. Cu toate acestea, blestemul de mamă şi de preot, atunci când este justificat, se poate ridica numai prin căinţă şi prin iertare sinceră a persoanei care a greşit atrăgând asupră-şi acest blestem“. La fel susţinea şi părintele Ilie Cleopa: „Blestemul de mamă este ca blestemul de preot, se prinde…Nu blestemaţi copiii, că se prinde. Nu spuneţi la supărare, într-o încercare, anumite cuvinte grele, pentru că ele se prind“. „În aceste cazuri, trebuie să ne spovedim şi să cerem preoţilor să citească rugăciunile de dezlegare de blestem. Să spunem la spovedanie că am strecurat între cuvintele noastre şi cuvinte de blestem.”, a explicat teologul Timotei Prahiveanul, potrivit ziarullumina.ro


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro