Reclamă

Dacă ai visat să mănânci ciocolată în fiecare zi, acum ai o scuză – sau cinci.

Studiile științifice au arătat că ciocolata neagră – îmi pare rău, laptele și ciocolata albă nu contează – este bogată în antioxidanți și plină de nutrienți. Făcând acest tratament dulce-amărui un super-aliment favorit.

Ciocolata neagră conține fitonutrienți numiți flavonoide. Care sunt substanțe chimice vegetale care acționează ca antioxidanți și pot juca un rol în prevenirea cancerului și în sănătatea inimii, potrivit cercetărilor publicate în 2016 în Journal of Nutritional Science. Planta de cacao din care provine ciocolata conține, de asemenea, un compus numit teobromină. Despre care Toby Amidor, RD, autor de cărți de bucate și expert în nutriție pentru Food Network, spune că poate ajuta la reducerea inflamației și, potențial, la scăderea tensiunii arteriale.

5 motive să o incluzi în dieta ta

5 motive pentru care ar trebui să consumi ciocolată neagră. Beneficiile neștiute de nimeni
Pixabay

1.Risc de boli de inima

Consumul regulat de ciocolată neagră poate ajuta la reducerea probabilității unei persoane de a dezvolta boli de inimă. Unii dintre compușii din ciocolata neagră, în special flavanolii. Afectează doi factori majori de risc pentru boli de inimă: hipertensiunea arterială și colesterolul crescut.

2. Tensiune arteriala

Flavanolii din ciocolata neagră stimulează producția de oxid nitric în organism. Oxidul nitric determină dilatarea sau lărgirea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială.

Un studiu din 2015 a investigat efectele consumului de ciocolată la 60 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 și hipertensiune arterială. Cercetătorii au descoperit că participanții care au mâncat 25 de grame (g) de ciocolată neagră pe zi timp de 8 săptămâni au avut o tensiune arterială semnificativ mai mică decât cei care au mâncat aceeași cantitate de ciocolată albă.

3. Colesterolul

Ciocolata neagră conține, de asemenea, anumiți compuși. Cum ar fi polifenolii și teobromina, care pot scădea nivelul colesterolului din lipoproteine cu densitate joasă (LDL) din organism. Și pot crește nivelul colesterolului lipoproteinelor de înaltă densitate (HDL). Medicii se referă adesea la colesterolul LDL drept „colesterol rău” și colesterolul HDL drept „colesterol bun”.

4. Funcția creierului

Consumul de ciocolată neagră poate îmbunătăți funcția creierului. Și poate ajuta la prevenirea afecțiunilor neurodegenerative. Cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

Descoperirile unui mic studiu din 2018 sugerează că flavanolii prezenți în ciocolata neagră pot îmbunătăți neuroplasticitatea. Care este capacitatea creierului de a se reorganiza, în special ca răspuns la răni și boli.

5. Îmbunătățiți vederea

Testele timpurii au arătat că persoanele care au mâncat ciocolată neagră și-au îmbunătățit vederea la două ore după ce au mâncat ciocolată. În comparație cu persoanele care au mâncat în schimb ciocolată cu lapte. În timp ce ciocolata neagră ar putea oferi o viziune îmbunătățită temporar, sunt necesare mai multe teste. Pentru a determina cât de mult ar putea dura această stimulare sau cât de utilă ar putea fi în lumea reală.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro