Reclamă

Când suntem supărați, obosiți sau chiar fericiți mâncăm ciocolata. Mai mult, sunt persoane care își „îneacă” amarul în ciocolată. Anumitor persoane le place ciocolata cu lapte, altora ciocolata amăruie, iar unii sunt fanii ciocolatei albe. Din nefericire, specialiștii avertizează în privința celei din urmă. Ciocolata albă nu este, de fapt, ciocolată.

 Otravă pentru organism

În afară de ciocolata amăruie, niciun alt tip de ciocolată nu este sănătoasă, mai ales consumată în cantități mari. Totuși, când spunem ciocolată albă spunem din start „pericol”. De ce? Pentru că aceasta se obține din unt de cacao, zahăr, vanilie, produse lactate și lecitină.

Mai clar, în timp ce alte tipuri de ciocolată conțin cacao pur, ciocolata albă este făcută doar din unt de cacao, din care particulele solide au fost îndepărtate. Untul de cacao este combinat cu lapte și zahăr în cantități foarte mari.

Despre zahărul rafinat s-au lansat avertismente destul de dure de-a lungul anilor. Nu degeaba acesta mai este numit „otrava albă”. Mai grav, zahărul alb este mortal pentru oameni fiindcă acesta aduce doar calorii goale, spun nutriționiștii.

Zahărul rafinat poate fi mortal

Conform specialiștilor, zahărul alb afectează fiecare organ din corp. La început, el este depozitat în ficat, sub forma glicogenului. Fiindcă capacitatea ficatului este limitată, consumul zilnic de zahăr alb duce la umflarea ficatului ca un balon. Atunci când acest organ este full de zahăr, surplusul se întoarce în sânge sub forma de acizi grași. Ulterior, aceștia ajung în fiecare zonă a corpului și se depun în părți inactive: abdomen, șolduri sau piept.

Atenție! Când și aceste zone sunt pline, acizii grași vor fi depozitați în părți active ale corpului, cum ar fi inima și rinichii. Aceste organe vitale ajung să își reducă din activitate. Și așa apar bolile: crește tensiunea arterială, sistemul nervos parasimpatic este afectat, creierul mci devine inactiv etc.

Așadar, cu cât renunțăm mai mult la zahărul rafinat, cu atât vom avea un organism cât mai sănătos.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro