Reclamă

Creșterea ratei metabolice vă poate ajuta să pierdeți grăsimea corporală.

Cu toate acestea, majoritatea suplimentelor care „ard grăsimile” și se găsesc pe piață, sunt fie nesigure, fie ineficiente sau ambele.

Din fericire, s-a demonstrat de mai multe ori că anumite alimente, cât și câteva băuturi naturale vă cresc metabolismul. Dar vă și favorizează pierderea de grăsime.

Alimentele câștigătoare

Există și așa ceva! 6 gustări care îți vor bucura papilele gustative dar care ajută și la ardere grăsimilor
Pixabay

1.Cafea

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial.

Este o sursă excelentă de cofeină, care poate îmbunătăți starea de spirit. Chiar și performanța mentală și fizică.

În plus, vă poate ajuta să ardeți grăsimile. Într-un mic studiu care a inclus nouă persoane, cei care au luat cofeină cu o oră înainte de exerciții fizice au ars aproape de două ori mai multe grăsimi. Și au putut face mișcare cu 17% mai mult decât grupul fără cofeină.

Într-un studiu, oamenii au luat 100 mg de cofeină la fiecare două ore timp de 12 ore. Adulții mai slabi au ars în medie 150 de calorii în plus. Iar adulții anteriori obezi au ars 79 de calorii în plus în perioada de studiu.

2.Ouă

Ouăle sunt o putere nutrițională. Deși gălbenușurile de ou erau evitate din cauza conținutului lor ridicat de colesterol. S-a dovedit că ouăle întregi ajută la protejarea sănătății inimii la cei cu risc crescut de boală.

În plus, ouăle sunt un aliment ucigaș pentru pierderea în greutate. Studiile au arătat că micul dejun pe bază de ouă reduc foamea și promovează senzația de sațietate timp de câteva ore la persoanele supraponderale și obeze.

3.Ceai verde

Ceaiul verde este o alegere excelentă de băutură pentru sănătate. Studiile sugerează că poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.

Pe lângă faptul că furnizează o cantitate moderată de cofeină, ceaiul verde este o sursă excelentă de epigalocatechin galat (EGCG), un antioxidant care promovează arderea grăsimilor și pierderea grăsimii abdominale.

4. Ardei iuți

Ardeii iuți fac mai mult decât să adauge căldură la mâncare. Antioxidanții lor puternici pot reduce inflamația și pot ajuta la protejarea celulelor de daune.

În plus, cercetările sugerează că un antioxidant din ardei iute numit capsaicină vă poate ajuta să obțineți și să vă mențineți o greutate sănătoasă.

Face acest lucru prin promovarea săturației și prevenirea supraalimentării. În plus, acest compus vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii și să pierdeți grăsimea corporală.

5. Iaurt grecesc plin de grăsimi

Iaurtul grecesc plin de grăsimi este extrem de hrănitor. În primul rând, este o sursă excelentă de proteine, potasiu și calciu.

Cercetările sugerează că produsele lactate bogate în proteine pot stimula pierderea de grăsime, pot proteja mușchii în timpul pierderii în greutate și vă pot ajuta să vă simțiți plini și mulțumiți.

De asemenea, iaurtul care conține probiotice vă poate ajuta să vă mențineți intestinul sănătos și poate reduce simptomele sindromului de colon iritabil, cum ar fi constipația și balonarea.

6. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este una dintre cele mai sănătoase grăsimi de pe pământ.

S-a demonstrat că uleiul de măsline scade trigliceridele, crește colesterolul HDL și stimulează eliberarea de GLP-1, unul dintre hormonii care vă ajută să vă mențineți sătul.

În plus, unele studii au arătat că uleiul de măsline poate crește rata metabolică și poate promova pierderea de grăsime.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro