Este extrem de frustrant momentul în care trebuie să mergem la o petrecere apoi trebuie să conducem și nu avem voie să consumăm alcool. Același lucru se întâmplă și în cazul celor care nu au voie să bea sau pur și simplu nu vor. Aceste persoane recurg mereu la consumul de bere fără alcool. Această băutură nu are, însă, un succes foarte mare din cauza faptului că gusturile sunt total diferite. Se pare, totuși, că s-a făcut o descoperire super interesantă.
De ce berea fără alcool nu are același gust ca cea cu alcool?
Compania EvodiaBio din Danemarca a descoperit o metodă de a îmbunătăți gustul berii fără alcool. Mai exact, oamenii de știință danezi susțin că berea fără alcool poate avea gust normal. În timpul procesului de eliminare a alcoolului din bere, precum încălzirea ei, se pierd și principalele arome și substanțe ale acestei băuturi. Principalul gust care este deteriorat este cel de hamei, conform nature.com.
Un anumit tip de drojdie folosită în panificație poate fi folosită și la producția de bere fără alcool. Această metodă va da berii un gust intens de hamei, susține compania cu sediul la Copenhaga.
Avantajele berii fără alcool
Berea fără alcool are atât avantaje, cât și dezavantaje. De exemplu, oamenii care vor să elimine alcoolul din viața lor din cauza unor probleme medicale apelează la berea fără alcool. Același lucru este valabil și în cazul celor care nu fac față unei zile călduroase de vară, când o bere rece este tot ce îți dorești, dar…mai ai treabă. Trebuie să precizăm că berile fără alcool cu adaosuri, cum ar fi cele cu arome, nu sunt deloc sănătoase pentru organism.
Precizăm că berile fără alcool ajută la refacerea musculară, contribuie la sănătatea oaselor și reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge”. Din cauza acestui colesterol ne putem confrunta cu boli de inimă. De asemenea, berea fără alcool protejează ficatul. Trebuie să ținem cont, însă, că dacă ținem diete această bere nu este recomandată, fiindcă crește pofta de mâncare.