Vlad Ciurea, renumitul neurochirurg, a vorbit despre obiceiurile care ne ajută creierul să fie cât mai sănătos. De asemenea, există o legătură puțin știută între rugăciune și memorie.
Trezirea cât mai de dimineață este foarte importantă pentru un creier sănătos. Când spunem dimineață, ne referim la 5:00, 5:30. Pasul următor este să să deschidem geamul, apoi să bem pe stomacul gol un pahar cu apă plată.
O trezire cât mai sănătoasă
„Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place. Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul”, spune profesorul Vlad Ciurea.
De asemenea, deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane, explică medicul în cadrul podcastului lui Damian Drăghici. Vlad Ciurea spune că oamenii uită că organismul nostru se reface în somn.
Dacă nu dormim suficient, acest lucru ne va solicita organismul. Pentru a putea face față oboselii vom ajunge să bem cafele sau chiar mai rău, alcool, produse care ne vor distruge sistemul nervos.
Cum ne ajută rugăciunea înainte de culcare
Neurochirurgul spune că dacă vrem să memorăm ceva, trebuie să citim acel lucru seara, înainte de culcare, fiindcă se va implementa în creier. De aceea se spune rugăciunea Tatăl Nostru seara, fiindcă s-a implementat în creier.
”Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite. Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus medicul.