Reclamă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a decis să închidă trei magazine din București din rețeaua Profi. Inspectorii au decis să închidă respectivele magazine pe o perioadă de cel mult șase luni. Au fost găsite

Marți, inspectorii ANPC au derulat mai multe controale în șapte magazine situate în sectoarele 2, 3, 4 și 6. În urma verificărilor s-au dat amenzi în valoare de 144.000 lei operatorului comercial.

„Curățenia ține de bunul simț comercial!”

“Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui. Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Au fost descoperite mai multe nereguli. Inspectorii ANPC au constatat că se comercializează legume și fructe cu modificări organoleptice și lovituri mecanice. De asemenea, erau puse la vânzare produse cu data durabilității minimale de consum depășită.

O altă neregulă a fost utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător. Au fost identificată li o temperatură neconformă pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă și masa rece. Mai clar, s-au constatat temperaturi mai mici de + 60 de grade C, la masa caldă și +10,8 grade C la masa rece.

Gândaci morți într-un magazin cunoscut din București

Un alt lucru extrem de grav, în vitrinele frigorifice au fost descoperite insecte moarte, resturi de alimente și de ambalaje, dar și scurgeri de lichide. De asemenea, lângă rafturile cu produse au fost găsite, pe pardoseală, gândaci morți.

Pe tavan au fost descoperite zone cu infiltrații și mucegai, iar cuptoarele electrice și friteuzele nu erau igienizate corespunzător.

Pe lângă amenzile în valoare de 144.000 de lei, ANPC a luat alte măsuri. De exemplu, trei magazine Profi din București au fost închise timp de șase luni. În alte magazine s-a oprit definitiv de la comercializare produsele cu deficiențe.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro