Mircea Dinescu deține restaurantul „Lacrimi și Sfinți” din Capitală. Se pare că nu doar mâncarea este piperată, ci și prețul pe care o persoană trebuie să îl scoată din buzunar pentru o porție de sarmale.
În restaurantul poetului se regăsesc diverse preparate tradiționale, iar unele mâncăruri sunt reinventate și pregătite în moduri diferite. Deși prețurile sunt ridicate, cei care scot sume mari de bani din buzunar se bucură de cele mai gustoase preparate. În bucătăria restaurantului, mâncărurile sunt gătite atent, cu produse organice. Astfel, Mircea Dinescu reușește să le ofere pofticioșilor preparate calitative.
Cât costă o porție de sarmale la restaurantul lui Mircea Dinescu
O porție de sarmale ajunge la suma de 56 de lei, în restaurantul „Lacrimi și Sfinți”. La fel ca restul preparatelor, sunt gătite cu grijă și sunt folosite alimente proaspete. Astfel, este garantată calitatea lor.
„Lacrimi și Sfinți este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană. Rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc. Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici.”, se arată pe site-ul restaurantului
Mircea Dinescu: „Am avut șansa să gătesc de la cinci ani”
Într-un interviu acordat, poetul a povestit cum a luat naștere pasiunea sa pentru bucătărie și arta culinară.
„Într-adevăr, am avut șansa să gătesc de la cinci ani, pentru că bunicul meu era grădinar și avea pe malul Ialomiței, la Slobozia, grădină. El fusese mare maistru grădinar înainte de al II-lea Război Mondial, la un boier Berceanu. Și eu nu prea aveam jucării pe vremea aia – taică-meu era lăcătuș mecanic, maică-mea nu avea serviciu… nu am avut nici bicicletă, nici trotinetă. Și mă duceam la grădină la el, pe malul Ialomiței, și stăteam acolo, pierdeam timpul în mod plăcut, ca să zic așa, fiindcă era o grădină plină de gâze și de fluturi. La prânz, când mâncam, mă lua cu el și zicea „Fii atent aici, să te învăț cum se face ardeiul copt. Uite, aicea, îl pui pe grătar, îl sucești…”. Și am luat totul ca pe o joacă.”, spunea Mircea Dinescu, potrivit restograf.ro