Reclamă

Cu siguranță în viața de gospodină se pot întâmpla uneori accidente neprevăzute. Unul dintre acestea ar fi că pui sare în exces într-o mâncare deși nu ar trebui. În acest fel, mâncarea nu ar trebui aruncată, fiindcă se poate repara cu un ingredient minune.

Acest lucruri li se poate întâmpla și celor mai experimentați bucătari, însă totul are o rezolvare. Cu siguranță nu te-ai aștepta la următoarea rezolvare. Poți apela la banalul cartof care te ajută să îndepărtezi excesul de sare. Potrivit Fine Dining Lovers, cartoful trebuie curățat, îl tai în felii mai subțiri și îl adaugi în mâncare. Lasă-l să fiarbă un timp și apoi îl scoți. Acum, preparatul este bun de consumat fiindcă leguma a extras sarea în plus.

În caz că nu ai cartofi poți apela și la următoarele variante. Poți dilua cu apă, dacă alimentul îți permite. Nu pune multă apă ci de la început, mai adaugi pe parcurs dacă este cazul. În funcție de cantitatea din oală, începe cu un sfert de cană, apoi fierbe mâncarea. Gustă, iar dacă sarea încă mai persistă, repetă procesul.

Poți adăuga un ingredient cu grăsime, precum avocado, smântână, ricotta. Ingredientele mai cremoase schimbă gustul, iar preparatul nu va mai fi sărat.

Pixabay

Românii aruncă multă mâncare

Un studiu realizat în 2019 a demonstrat că în România se aruncă peste 6.000 de tone pe zi. Raportat la o persoană, ar însemna 16 kg de mâncare / pe lună. Datele Uniunii Europene arată că suntem pe locul 9 în topul celor mai risipitoare țări. În România se aruncă în jur de 2.2 milioane de tone de alimente pe an.

Idei de antirisipă

  • Începe să cumperi în cantități moderate și planifică mesele înainte cu câteva zile
  • Cumpără produse proaspete când nu mai ai altele în frigider
  • Congelează alimentele pentru a rezista mai mult
  • Împarte cu vecinii sau colegii fructele și legumele care îți rămân
  • Învață să utilizezi resturile alimentare
  • Ai grijă să nu expire un aliment înainte de a-l consuma

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro