Reclamă

Dulciurile sunt extrem de nesănătoase pentru organism. Despre zahăr se spune că este otravă pentru creier. Cu toate acestea, sunt persoane gurmande care pur și simplu nu se pot abține de la dulciuri. Profesorul universitar, renumit neurochirurg Vlad Ciurea, a explicat care sunt dulciurile care nu atacă creierul.

1. „Creierului nostru îi plac dulciurile, dar nu orice fel de dulce!”

Creierului nostru îi plac dulciurile, spune Vlad Ciurea, dar nu orice fel de dulce. El a reamintit că zahărul rafinat îi face rău creierului, de aceea este important să alegem cu grijă produsele dulci din care să ne extragem energie.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem”, spune medicul.

Din acest punct de vedere țara noastră este foarte bogată, mai spune Vlad Ciurea. El a precizat că și dacă nu avem fructele de sezon, atunci putem lua miere sau gem de fructe, preparate fără zahăr. Aceste produse sunt bune și dau energie celulei nervoase.

2. Există o soluție și pentru cei care nu pot renunța la ciocolata

Există o soluție și pentru cei care iubesc ciocolata și nu pot renunța la ea în niciun fel. Pentru aceste persoane, alegerea corectă este ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Nu toate dulciurile fac rău organismului! Iată ce alimente poți consuma dacă nu poți renunța la zahăr

„Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, spune Vlad Ciurea.

3. Cât zahăr avem voie să consumăm pe zi

Medicul precizează, totuși, că o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă.

În cantități mici, zahărul nu este nociv pentru organism, însă dacă abuzăm de acest produs ne vom pune viața în pericol. Organizația Mondială a Sănătății a explicat că trebuie să consumăm cel mult 25 de grame de zahăr pe zi, adică 5-6 lingurițe. Mare atenție! În această cantitate intră și zahărul conținut natural în alimente, cum ar fi fructele sau legumele, lapte, sucuri sau piure de fructe.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro