Reclamă

Dacă vedeți ceva numit „cidru de pere”, ar trebui să întrebați din ce este făcut și de ce trebuie să se numească cidru de pere în loc de pere.

Perry se face prin fermentarea sucului de pere proaspăt stoarse cu ajutorul drojdiilor naturale. Așa cum merele sunt pentru cidru, tot așa sunt perele pentru pere. Asta e.

Nu numim niciodată pere „cidru de pere”, deoarece cidrul este făcut din mere, nu din pere.

De unde vine denumirea

Pariu că nu știai! Cum se numește, de fapt, alcoolul din pere - nu, nu este cidru!
Pixabay

Denumirea unei băuturi obținute prin fermentarea sucului de pere proaspăt stoarse este pere. La fel, nu numim niciodată cidrul „cidru de mere”. Numirea unei băuturi „cidru de pere” este adesea un indiciu că este un produs industrial și nu este autentic. De fapt, ai grijă la orice băutură cu numele unui fruct în ea urmat de cuvântul „cidru”.

Acestea nu sunt cidru tradițional. În cel mai bun caz, sunt vinuri de fructe udate sau alcopop pe bază de fructe. Din păcate, definiția legală din Marea Britanie pentru cidru și pere este destul de inutilă. O băutură făcută cu doar 35% suc de mere sau pere poate fi numită cidru sau pere.

Acest lucru funcționează bine pentru un grup de lobby al industriei, care este dominat de producătorii de cidru nereal la scară industrială.

Deci, dacă perry este obținut prin fermentarea sucului de pere proaspăt stoarse, cât de diferit este de cidru?

Perry este adesea făcut dintr-un amestec de pere de pere care sunt clasificate în același mod ca și merele de cidru: dulciuri, ascuțite, amărui și dulci-amărui. Acestea pot fi combinate pentru a crea diferite amestecuri de pere și, uneori, un cidru este inclus în amestec. Perry este, de asemenea, mai dificil de făcut: perele decente de pere sunt mai greu de găsit, iar fructele pot fi temperamentale și trebuie manipulate și procesate diferit în comparație cu merele de cidru.

Perry are o nuanță de culoare mai deschisă decât majoritatea cidurilor și poate avea chiar o notă de verde în auriu. Perries au arome complexe, dar subtile, care sunt de obicei mai delicate decât cidrul; pere bun poate fi ca un vin alb subtil. În unele părți ale Angliei de Vest, perul de înaltă calitate este savurat la nunți în loc de șampanie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro