Nu poți nega că nu ai fost fascinat de farmecul și frumusețea persoanelor cu gropițe în obraji. Sunt considerate simpatice și atrăgătoare, iar ultimele tehnologii din domeniul operațiilor de înfrumusețare au făcut posibilă apariția gropițelor și celor care nu au fost înzestrați cu această trăsătură.
Potrivit studiilor, aproximativ 20% din populația este născută cu aceste gropițe în obraji. Pe lângă frumusețea aparte pe care o oferă chipului uman, au alte semnificații și sunt asociate cu tinerețea veșnică.
Ce semnifică gropițele din obraji și de ce sunt considerați mai speciali cei care le poartă
De fapt, gropițele în obraji sunt o deformare a mușchilor feței. Oamenii de știință le-au asociat cu tinerețea veșnică, astfel persoanele care le au par mai tinere pe măsură ce îmbătrânesc. S-a ajuns la acestă concluzie deoarece sunt asociate cu bebelușii.
Persoanele cu gropițe în obraji sunt considerate mult mai atrăgătoare și cu o carismă aparte. Zâmbetul lor este unul cald și cuceresc din prima secundă. Scot mult mai bine în evidență trăsăturile și frumusețea naturală, iar atenția cade asupra întregului chip. De asemenea, beblușii cu gropițe în obraji sunt mult mai drăgălași și ocrotiți de toți din jur, nu doar de către familia lor. Au un rol important în evoluția teoriei comunicării, potrivit unui studiu realizat de American Journal of Physical Anthropology, în urmă cu mai mulți ani.
Persoanele cu gropițe în obraji sunt considerate mult mai carismatice și atrăgătoare, iar de multe ori sunt ascultători foarte buni și empatizează cu cei din jurul lor. Existența acestora a mai fost asociată cu trimiterea transmiterea unor semne din trecut.
Cum și de ce apar gropițele în obraji
Potrivit a două teorii, a fost explicată apariția lor. În prima teorie se spune că cel mai mare mușchi existent pe lungimea obrajilor se desparte atunci când bebelușul este în formare. Astfel, în acel loc rămâne un spațiu mult mai adâncit. Se numește zygomaticus major și este un defect din naștere.
Cea de-a doua teorie se bazează pe o altă explicație a medicilor. Astfel, un alt motiv este acela că un mușchi al obrajilor este mai scurt. Din acest motiv, mușchii feței se întind și apar gropițele atunci când persoana zâmbește.